Borzasztó tragédia érte a bombagólt szerző sztárfocistát

2022.11.30. 08:41

Szörnyű hír érte a Wales elleni találkozó előtt Marcus Rashfordot, a Manchester United támadóját, ám a gyász ellenére a meccs legjobbja tudott lenni a két góljával.

Rashford a második félidő elején egy nagyszerű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést Angliának, a gólöröm közben pedig térdre rogyott és az ég felé mutatott. Később a csapat harmadik találatát is ő szerezte, mielőtt a 75. percben lecserélte őt Gareth Southgate. A 25 éves csatár a találkozó után drámai vallomást tett a lelkiállapotával kapcsolatban.

Marcus Rashford és Gareth Southgate ölelkezett össze a csere utánForrás: AFP/Ina Fassbender

Mint kiderült, az első gól után a két nappal korábban életét vesztő barátjára, Garfield Haywardra emlékezett – erről pedig sem a szövetségi kapitány, sem csapattársai nem tudtak.

Pár napja elvesztettem egy barátomat, aki hosszú időn át küzdött a rákkal. Neki ajánlom a gólomat, mert hatalmas támogatóm és jó barátom volt" – mondta a meccs után Rashford.

Az angol támadó a csapat játéka és az első félidőben kihagyott helyzete miatti csalódottságáról is beszélt, ám leginkább örült a duplája miatt, amivel holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

„Ezekért a pillanatokért futballozunk, ezek a legnagyobbak és a legszebbek. Örülök, hogy ott vagyunk a nyolcaddöntőben, de még komolyabb célokért küzdünk és a mostaninál is tudunk sokkal jobban játszani."

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!