Súlyos büntetést kapott az angol válogatott ellenfele

2022.11.30. 12:26

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Fegyelmi Bizottsága Szenegál ellen „potenciális jogsértések" miatt indított vizsgálatot az Anglia elleni világbajnoki nyolcaddöntő előtt.

Aliou Cissé tanítványai Hollandia mögött másodikként végeztek az A csoportban, miután 2-1-re győzött Ecuador ellen, így az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes vasárnap Angliával mérkőzik meg a legjobb 16 között.

Előtte azonban súlyos büntetésre számíthat a válogatott, ugyanis a keddi találkozó előtt nem tartotta be a FIFA előírásait. A szövetség szerdán megerősítette, hogy a Szenegáli Labdarúgó-szövetséggel szemben vizsgálatot indított.

Minden, a világbajnokságon részt vevő csapatnak legalább egy nappal a mérkőzése előtt részt kell vennie egy sajtótájékoztatón, ahol a kötelező előírás részeként a csapat szövetségi kapitányának és a keretből legalább egy játékosnak jelen kell lennie – hétfőn azonban csak Aliou Cissé volt ott.

Aliou Cissé egyedül jelent meg a sajtótájékoztatónForrás: AFP/Ozan Kose

„A FIFA Fegyelmi Bizottsága eljárást indított a Szenegáli Labdarúgó-szövetség ellen a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szabályzatának 44. cikkének, a média- és marketingszabályzat 2.7.2. cikkének és a csapatról szóló 8.5.3. cikkének esetleges megsértése miatt – áll a FIFA közleményében. – A lehetséges jogsértések a kötelező sajtótájékoztatóhoz kapcsolódnak, amelyre november 28-án került sor, az Ecuador–Szenegál labdarúgó-világbajnokság előtt."

A FIFA korábban 10 ezer svájci frankos (4,1 millió forintos) pénzbírságot szabott ki Németországra, amiért megsértette ugyanezt a szabályt a Spanyolországgal vívott meccse előtt, így várható volt, hogy a szenegáli szövetség is hasonló büntetéssel fog szembesülni: így is lett: Szenegálnak is ugyanekkora pénzösszeget kell befizetnie.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!