A focitörténelem legkínosabb búcsúja árnyékolhatja be a német sztárfocista nagy napját

2022.11.30. 14:04

A német fociválogatott sztárja, Manuel Neuer pályafutása 19. vb-mérkőzésére készül Costa Rica ellen, ezzel pedig rekordot dönt a hálóőrök között.

Eddig honfitársával, Sepp Maierrel és a brazil Cláudio Taffarellel közösen állt az élen ebben a rangsorban, egyformán 18 vb-meccsel.

A Bayern München játékosa reméli, hogy a csúcsdöntése nem egy kínos búcsúhoz kötődik majd, mint Maier esetében, aki 1978-ban, Cordobában az osztrákoktól elszenvedett 3-2-es vereség során védte utoljára vb-n a német kaput.

Manuel Neuer rekordot dönt Costa Rica ellenForrás: AFP/Philip Fong

A németek számára egyébkánt egyszerű a recept, ugyanis csak győzelemmel juthatnak tovább, ellenkező esetben már csomagolhatnak is, akárcsak négy évvel ezelőtt a csoportkört követően, ami a válogatott történetének eddigi egyetlen búcsúja az első szakasz után. A németeknek ugyanakkor arra is törekedniük kell, hogy a lehető legtöbb gólt szerezzék, ugyanis ha Japán döntetlent ér el Spanyolországgal szemben, akkor a gólkülönbség rangsorol majd.

A németeknek már sikerült több góllal nyerni Costa Rica ellen, a 2006-os világbajnokság nyitómérkőzésén, Münchenben 4-2-re győztek a házigazdák.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!