Szenzáció: a Fradiba tart a katari focivébé egyik nagy felfedezettje

2022.11.30. 09:42

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros leigazolhatja a katari focivébén két gólt is szerző dél-koreai támadót, Cso Ku Szungot. A magyar klub sportigazgatójának, Hajnal Tamásnak egy korábbi csapattársa beszélt erről egy koreai rádióban.

I Jongphjo, korábbi válogatott játékos arról beszélt a helyi CBS-nek, hogy az Uruguay elleni első meccs után egy nagyon jó európai csapat sportigazgatója kereste meg Cso Ku Szungról érdeklődve - számolt be az ulloi129.hu.

Cso Ku Szung kétszer is eredményes volt Ghána ellenForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Grimm

I Jongphjo hozzátette, hogy az illető a Dortmundban volt csapattára és az iránt érdeklődött, hogy milyen a személyisége, mennyire komoly alkat a támadó. Az egykori játékos szerint Szung már ismert játékos a K-Ligában, aki mindkét lábbal, minden szögből jól lő.

A 24 éves, 188 centi magas Cso Ku Szung 18-szoros válogatott, legutóbb Ghána ellen két gólt szerzett, míg a koreai bajnokságban 2022-ben 26 meccsen 14 gólig és 5 asszisztig jutott. A német lapok arról értekeztek, hogy a volt dortmundi csapattárs a Borussia sportigazgatója, Sebastian Kehl-e, vagy Hajnal Tamás – ők ketten dolgoznak ebben a beosztásban a 2008-09-es Dortmundból, melynek Jongphjo a tagja volt.

A Fradi szurkolói honlapja úgy tudja, hogy valóban beszélt vele a Ferencváros, több azonban nem történt.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír, hogy Törökországban megint arról cikkeznek, hogy Franck Boli iránt továbbra is érdeklődik a Gaziantep, azonban a korábban emlegetett Sagal már nem tárgya az esetleges üzletnek.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!