Megalázták a borzalmas dánokat

2022.11.30. 17:59

A katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában az ausztrál válogatott a Hertha korábbi játékosa, Matthew Leckie góljával 1-0-ra legyőzte Dániát és továbbjutott. A dán válogatott rendkívül gyengén futballozott, így mindössze egy pontot szerezve, csoportutolsóként búcsúzott a vb-től.

Az első perctől érződött, hogy a skandináv gárdának nem felelt meg a döntetlen a továbbjutáshoz. A tavaly Eb-elődöntős dán csapat ennek megfelelően sokkal többet birtokolta a labdát, azonban az ausztrálok sem adták fel a támadások lehetőségét, labdaszerzések után gyors kontrákkal próbálkoztak.

Az európai együttes meglehetősen idegesen futballozott, szokatlanul sok technikai hiba csúszott a támadásépítéseibe, így bár végig fölényben futballozott a szünetig, egyáltalán nem volt veszélyesebb az ellenfelénél.

Megérdemelten jutottak tovább az ausztrálokForrás: Getty Images,/2022 Fantasista/Fantasista

A folytatásban sem változott a játék képe, Dánia erőtlenül és görcsösen próbálkozott komoly lehetőségek nélkül, riválisa viszont egy mintaszerű ellenakcióból megszerezte a vezetést, amely számára biztos továbbjutást jelentett a másik meccs eredményétől függetlenül. Kasper Hjulmand szövetségi kapitány két kettős cserével próbálta frissíteni együttesét, de ezek sem segítettek a dánok játékán, amely meddő mezőnyfölényben merült ki. Mivel a Katarba nagy reményekkel érkezett Dánia a hajrában sem tudott újítani, így egyetlen ponttal és egyetlen szerzett góllal búcsúzott a tornától, míg Ausztrália története során 2006 után másodszor ünnepelhetett továbbjutást.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!