Szenvedő sztárokat és borzalmasan gyenge csapatokat is láthattunk Katarban

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Wales-Anglia, B csoportkör, Ahmed bin Ali Stadion, 2022. 11. 29., Wales, Anglia
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 29: Gareth Bale (L) of Wales in action against Marcus Rashford of England during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group Bmatch between Wales and England at Ahmed bin Ali Stadium in Al-Rayyan, Qatar on November 29, 2022. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency (Photo by SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság tizedik játéknapján befejeződött a csoportkör az első két kvartettben. Mind az A, mind a B csoportban egy ki-ki mérkőzést rendeztek és egy olyat, ahol a végül csoportelsőként nyolcaddöntőbe jutó sztárcsapat az utolsóként végző együttessel csapott össze.
Vágólapra másolva!

A nap kezdetén még a legtöbben Cristiano Ronaldo Uruguay elleni szenvedéséről szóló mémeken mosolyogtak, a kérdéses gólján vitatkoztak és az ezen a meccsen a pályára befutó szurkoló sorsáról érdeklődtek.

Délután azonban már elkezdődtek a mérkőzések: az A csoportban Hollandia 2-0-ra legyőzte az ismét semmit sem mutató és ezzel pont nélkül búcsúzó Katart, míg Szenegál egy véleményes tizenegyessel és egy gyors válasszal az egyenlítő gólra kiejtette Ecuadort.

Gareth Bale és Marcus Rashford közül utóbbi emelkedett ki felfelé a Wales-Anglia mérkőzésen Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Salih Zeki Fazlioglu

Este nagyon feszült hangulatot lehetett várni Irán és az Egyesült Államok összecsapásától, végül inkább a rengeteg sérülésről és egy utolsó percben meg nem adott büntetőről maradt emlékezetes az amerikaiak 1-0-s győzelméről záródó mérkőzés. A kvartett másik meccsén brit rangadót rendeztek, ahol a csoportelsőséget megszerző angolok egy csodagól segítségével is félgőzzel verték Walest.

A keddi mérkőzések után készült podcastadások közül az A csoportét ITT, a B csoportét ITT tudja visszahallgatni.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!