Kivédte a tizenegyesét, mégis a lengyel kapus fizethet Messinek

2022.12.01. 14:02

A lengyelek kapusa, Wojciech Szczesny előbb egy büntetőt érő szabálytalanságot követett el Lionel Messivel szemben majd ki is védte azt, meccs után pedig elmondta, még 100 eurót is kell fizetnie az argentin legendának.

Szczesny – ahogy sokan mások sem – nem hitte el, hogy a mozdulatáért tizenegyest fognak ítélni, de a holland Danny Makkelie egy kis videózás után tizenegyest adott. A lassításokon jól lehetett látni, hogy a lengyel kapus minimálisan hozzáért Messi arcához, de ezért szinte soha nem adnak büntetőt.

Wojciech Szczesny és Messi találkozójaForrás: AFP/Juan Mabromata

„Beszéltünk a tizenegyes előtt, és azt mondtam, fogadjunk 100 euróban, hogy nem adja meg. Nem tudom, lehet-e ilyet a vb-n, lehet eltiltanak majd, de ebben a pillanatban ez sem érdekel. Úgysem fogom kifizetni, nem hiszem, hogy számít neki 100 euró" – mondta a lefújás után Szczesny, aki Messi tizenegyese előtt a szaúdi Szalem Al-Davszari büntetőjét is megfogta a csoportmeccseken.

A Juventus kapusa azért is volt feldobott állapotban a meccs után, mert a vereség ellenére Lengyelország továbbjutott a csoportjából.

 

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!