Szivárványos bohóckodás, szánalmas Neuer: mehetnek haza a nevetséges németek

2022.12.01. 22:09

A katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában a német válogatott 4-2-re nyert Costa Rica ellen, de mivel Spanyolország kikapott Japántól, a négyszeres világbajnok csak a csoportja harmadik helyén végezett, így kiesett.

A német válogatottra élet-halál meccs várt Costa Rica ellen, a négyszeres világbajnok csak győzelemmel juthatott tovább a csoportjából, hiszen az első két mérkőzésen csak egy pontot gyűjtött. Hansi Flick ennek érdekében erős támadosort küldött harcba, Musiala, Sané, Gnabry és Müller is ott voltak a kezdőcsapatban.

Remekül kezdett a német válogatott és már a 10. percben vezetést szerzett Gnabry révén. Raum adott be pontosan balról, a Bayern sztárja pedig senkitől sem zavartatva csúsztatott a hosszú alsóba. Óriási fölényben futballozott Flick együttese, a costa ricaiak csak a védekezéssel voltak elfoglalva. Rengeteg gólhelyzetet kialakítottak a németek az első félidőben, ám a szünet előtt majdnem kaptak egyet a semmiből Rüdiger hatalmas hibája után. A Real Madrid védője nem tudott felszabadítani, így Neuer bravúros védése kellett ahhoz, hogy maradjon 1-0 az állás.

Gnabry volt a legveszélyesebb német az első félidőbenForrás: AFP/Franck Fife

A második félidőben is a németek játszottak fölényben, de közben rossz hírt kaptak, ugyanis a másik meccsen a japánok fordítottak a spanyolok ellen. Ez azt jelentette, hogy kiesésre állt Németország, amelynek arra volt szüksége, hogy Spanyolország egyenlítsen. Közben még nagyobb bajba kerültek Müllerék, ugyanis Costa Rica kiegyenlített Tejeda révén. A 61. percben Musiala újra vezetéshez juttathatta volna a németeket, de a kapufát találta el, majd 5 perccel később megismételte ugyanezt. Nem sokkal később újra gólt lőtt Costa Rica és ez azt jelentette, hogy a közép-amerikaiak és Japán állt továbbjutásra, kiejtve a két világbajnokot. Tovább folytatódott az őrület: Havertz gyorsan egyenlített.

Döbbenetes izgalmakat hozott a mérkőzésForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Ercin Erturk

Támadásban maradtak a németek, Füllkrug lövésénél emberfeletti bravúrral védett Navas, maradt a 2-2. Costa Rica sem mondott le a továbbjutásról és bátran futballozott a hajrában, de ismét jött Havertz és Gnabry beadását magabiztosan váltotta gólra. A németek továbbjutásához csoda kellett volna, a négyszeres világbajnoknak 7 gól kellett volna ahhoz, hogy megelőzze a spanyolokat.

Az utolsó percekben Füllkrug még betalált, de a németek továbbjutásához ez sem volt elég. Hansi Flick együttese 4-2-re nyert, így győzelemmel, ám összességében mégis dicstelenül búcsúzott a világbajnokságtól. Ha a szivárványos bohóckodás helyett a focival foglalkoznak, továbbjuthattak volna.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!