Sztárcsapatokat alázott meg a szenzációs Marokkó

2022.12.01. 18:06

A katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában Marokkó 2-1-re legyőzte Kanadát és csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Gyors marokkói góllal indult a meccs - amit óriási kapushiba előzött meg kanadai részről -, majd az afrikai csapat visszahúzódott, és megelégedett a zárt védekezéssel, amelyből azonnal váltott gyors támadásra, amint alkalom kínálkozott rá. Egy ilyen akcióból aztán a félidő közepén megduplázta előnyét. A kanadai együttes a második gól után percekre elveszítette addigi lendületét, bár sok veszélyt az ellenfél kapujára azelőtt sem jelentett. A szünet előtti hajrában viszont Marokkó beszorult a saját térfelére, védelme sokszor vállalt be rizikós passzt, bár a szépítés végül nem egy ebből eredő hibából, hanem egy öngóllal jött össze Kanadának. A játékrészt En-Neszjiri les miatt meg nem adott találata zárta.

Marokkó óriási meglepetést okozva csoportelsőként jutott továbbForrás: AFP/Paul Ellis

A második félidőben Marokkó a kapujától 30 méterre visszazárt, és mezőnyjátékosai a tizenhatosuk előtt tömörültek, így Kanada hiába birtokolta jóval többet a labdát, kevés veszélyt jelentette a kapura. Azt is csupán beívelésekből, mert akciói a mezőnyben rendre elhaltak a fegyelmezett marokkóiakon. A 72. percben járt a legközelebb Kanada az egyenlítéshez, akkor szöglet után válogatottsági rekorderük, a korelnök cserejátékos, Hutchinson fejese a lécről a gólvonalra vágódott, de miután a labda csak félig jutott azon túl, az eredmény nem változott.

Marokkó 1986 után másodszor jutott tovább vb-csoportjából, míg Kanada az 1986-os szerepléséhez hasonlóan ismét pont nélkül maradt.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!