Hiába a statisztika: óriásit buktak a németek

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, , Németország - Costa Rica, Németország, Costa Rica, 2022.12.01.
Germany's forward #09 Niclas Fuellkrug (R) and Germany's midfielder #07 Kai Havertz react after they lost the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Costa Rica and Germany at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on December 1, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába nyert csütörtök este 4-2-re Costa Rica ellen, mégis kiesett a csoportjából a német fociválogatott, miután a japánok 2-1-re nyertek a spanyolok ellen.
Vágólapra másolva!

A BBC statisztikái szerint három mutatóban is a németek voltak a világbajnokság eddigi legjobb csapata, de a pocsék helyzetkihasználás, és a védekezés hiányosságai miatt idő előtt utazhat haza Hansi Flick csapata, ezeket pedig nem mutatják a statisztikák.

Pedig a németeknek volt a legtöbb kapura lövésük, összesen 69 három meccs alatt, ami rengeteg. Meccsenként 23 próbálkozást jelent, de a japánok ellen két, a spanyolok ellen egy, a Costa Rica ellen négy rúgott gól is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Niclas Füllkrug és Kai Havertz lábában is maradt pár gól Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A német válogatott xG mutatója is a legmagasabb volt a már három meccset teljesítő csapatok közül, ezek alapján 10,2 volt a várható góljaik száma, ehhez képest csak hét gólt lőtt Hansi Flick csapata.

A legtöbb, az ellenfél tizenhatosán belüli labdaérintés is a németek neve mellé került, összesen 139-szer értek labdába az ellenfél büntetőterületén belül, ami hatalmas szám, még leosztva a három meccsre is. Így talán még keserűbb a búcsú a németek számára. A statisztikai háborút tehát lehet, hogy megnyerték, amíg szerepelhettek a vébén, azonban ez a szereplés már a csoportkörben véget ért a csúfosat bukó német válogatott számára.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Japán 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Németország 3 1 1 1 6-5 1 4
V
D
GY
3.
Spanyolország 3 1 1 1 9-3 6 4
GY
D
V
4.
Costa Rica 3 1 2 0 3-11 -8 3
V
GY
V