Hiába a statisztika: óriásit buktak a németek

2022.12.02. 09:45

Hiába nyert csütörtök este 4-2-re Costa Rica ellen, mégis kiesett a csoportjából a német fociválogatott, miután a japánok 2-1-re nyertek a spanyolok ellen.

A BBC statisztikái szerint három mutatóban is a németek voltak a világbajnokság eddigi legjobb csapata, de a pocsék helyzetkihasználás, és a védekezés hiányosságai miatt idő előtt utazhat haza Hansi Flick csapata, ezeket pedig nem mutatják a statisztikák.

Pedig a németeknek volt a legtöbb kapura lövésük, összesen 69 három meccs alatt, ami rengeteg. Meccsenként 23 próbálkozást jelent, de a japánok ellen két, a spanyolok ellen egy, a Costa Rica ellen négy rúgott gól is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Niclas Füllkrug és Kai Havertz lábában is maradt pár gólForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A német válogatott xG mutatója is a legmagasabb volt a már három meccset teljesítő csapatok közül, ezek alapján 10,2 volt a várható góljaik száma, ehhez képest csak hét gólt lőtt Hansi Flick csapata.

A legtöbb, az ellenfél tizenhatosán belüli labdaérintés is a németek neve mellé került, összesen 139-szer értek labdába az ellenfél büntetőterületén belül, ami hatalmas szám, még leosztva a három meccsre is. Így talán még keserűbb a búcsú a németek számára. A statisztikai háborút tehát lehet, hogy megnyerték, amíg szerepelhettek a vébén, azonban ez a szereplés már a csoportkörben véget ért a csúfosat bukó német válogatott számára.