Könnyek és düh: a kínos vb-bukás után a sajtó már temeti a belga aranygenerációt

2022.12.02. 12:14

Az "aranygenerációtól" búcsúzik a belga sajtó azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja, amely négy éve bronzérmes volt, a katari világbajnokságra pedig a FIFA-rangsor második helyezettjeként érkezett, a csoportkör után búcsúzott.

Az Ördögök kiestek, szégyen és .... köszönet" - írta a Le Soir, melynek címlapján a több helyzetet kihagyó, fejére húzott mezzel lefényképezett Romelu Lukaku látható.

"Könnyek és düh az 1998-as franciaországi óta legrosszabb szereplés után" - fogalmazott a De Standaard, amely a címlapjára a csapattársát vigasztaló Axel Witsel fotóját tette. 

A bukás után az aranygenerációtól búcsúzik a belga sajtóForrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref

A De Morgen "a világbajnokság legnagyobb csalódásáról" ír a belga búcsú kapcsán, a DH Les Sports pedig azt emelte ki, hogy "a Vörös Ördögök közül még senki sem jelentette be a visszavonulását", ugyanakkor búcsúzhat a válogatottól Toby Alderweireld, Eden Hazard, Jan Vertonghen, Lukaku és akár Kevin De Bruyne is. A La Libre is úgy véli, hogy a belga válogatott egy korszaka lezárult, és a katari világbajnokság hatalmas változásokat indíthat el.A belga RTL a honlapján "végtelen szomorúságról" számol be, és tudósítása mellé a könnyeivel küszködő Lukaku fotóját helyezte.

Az RTBF televízió már a távozó szövetségi kapitány Roberto Martínez utódjáról lamentál, és a lehetséges jelöltek között említi Vincent Kompanyt, Philippe Clément és Thierry Henryt.

Akár Kevin de Bruyne is búcsúzhat a válogatottólForrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref

A belga válogatott az F csoportban 1-0-ra verte Kanadát, majd 2-0-ra kikapott Marokkótól, végül gól nélküli döntetlent játszott a horvátokkal, így csoportharmadikként kiesett.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!