Mindössze 31 évesen lemondta a válogatottságot a világbajnok ellen is gólt szerző csatár

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, D csoport, Tunézia - Franciaország, Egyetemvárosi Stadion, ar-Rajján, 2022.11.30.
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 30: Wahbi Khazri of Tunisia celebrates 1-0 with teammates during the World Cup match between Tunisia v France at the Education City Stadium on November 30, 2022 in Al Rayyan Qatar (Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem lép többet pályára a tunéziai labdarúgó-válogatottban Vahbi Hazri, aki a címvédő franciák elleni győztes gólt szerezte a katari világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Montpellier 31 éves támadója a szerdai világbajnoki búcsút követően hozta meg döntését.

"A meccs utáni megbeszélésen, melyen ott volt az összes játékos és az egész stáb, elmondtam mindenkinek, hogy eljött a pillanat a visszavonulásra, ezért köszönök nekik mindent és további sok sikert kívánok" - elevenítette fel a történteket a Franciaországban született futballista, aki 2012-ben még az európai ország U21-es válogatottjában játszott egy mérkőzést. Felnőttként 2013-tól a tunéziai nemzeti együttesben szerepelt, melyben 74 mérkőzésen 25 gólt szerzett.

Hazri franciák elleni győztes gólját ünneplik a társak Forrás: Getty Images/Soccrates Images/Rico Brouwer

Vahbi Hazri - a svájciként Kamerun ellen eredményes Breel Embolo után - a második játékos ezen a világbajnokságon, aki betalált szülőhazája válogatottjának kapujába.

A győzelemmel visszavonuló játékos hozzátette, szerinte fényes jövő vár a következő generációra és büszke arra, amit a válogatottal elért.

Az észak-afrikai együttes a dánok elleni gól nélküli döntetlennel mutatkozott be Katarban, majd 1-0-ra kikapott Ausztráliától, az utolsó fordulóban pedig 1-0-ra legyőzte a franciákat, így csoportharmadikként nem jutott tovább a legjobb 16 közé.