Svájc-Szerbia: Tömegverekedés és döbbenetes fordulatok

2022.12.02. 22:10

A katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik mérkőzésén a svájci válogatott 3-2-re nyert Szerbia ellen és Brazília mögött csoportmásodikként továbbjutott.

A svájciaknál betegség miatt nem állhatott Murat Yakin szövetségi kapitány rendelkezésére a kapus Yann Sommer, akit a Borussia Dortmundban játszó Gregor Kobel pótolt. A győzelmi kényszerben pályára lépő szerbek két támadóval rohamoztak, ugyanis Aleksandar Mitrovic mellett Dusan Vlahovic is bekerült a kezdőbe.

A svájciak már az első percben kihagytak három hatalmas helyzetet, amire a szerbek az első tíz perc végén kapufával válaszoltak. Nyílt sisakos küzdelmet vívtak a felek, a középpályákat szinte minden esetben azonnal átjátszották: az első találatot Shaqiri vitte be húsz perc után, de a szerbek gyorsan két góllal válaszoltak, Embolo azonban tett arról, hogy együttese ne legyen hátrányban a szünetben.

A fordulás után újra Svájc szerzett vezetést, majd Embolo nagy helyzetben kapu fölé lőtt. Ezt követően újra a több cserejátékost is bevető a szerbek vették át az irányítást, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrára mindkét együttes lendülete alábbhagyott, a vereséget egyre nehezebben viselő szerbek elsősorban a sárga lapok gyűjtésében jeleskedtek. A ráadásban több tömegjelenet is kialakult a pályán, az utolsó fél óra leginkább ezekről maradt emlékezetes.

Tömegverekedés alakult ki a hajrábanForrás: AFP/Manan Vatsyayana

Svájc az elmúlt öt vb-n negyedszer, sorozatban harmadszor folytathatja a legjobb 16 között, ahol kedden majd Portugáliával találkozik.

A nyeretlenül búcsúzó Szerbia, amely tavasztól a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepel, önálló országként még sosem jutott tovább a csoportjából, s ezen most sem tudott változtatni.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!