Elképesztő dráma a vb-n: az utolsó pillanatban okozott szenzációt Dél-Korea

2022.12.02. 18:11

A katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának utolsó mérkőzésén a már korábban továbjutott portugálok 2-1-re kikaptak Dél-Koreától, így Cristiano Ronaldóék mellett az ázsiaiak is ott vannak a nyolcaddöntőben.

A portugálok két forduló után már továbbjutottak, Fernando Santos szövetségi kapitány emiatt tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát a nyolcaddöntőbe jutásban még reménykedő koreaiak ellen. Cristiano Ronaldo azért ott volt a kezdőben és újabb rekordra készült, ugyanis csak egy vb-gólra volt a legendás Eusébiótól, aki 9 világbajnoki találatóval tartja a portugál csúcsot.

Hamar vezetést szereztek a portugálok, Dalot gyönyörű passza után Horta már az 5. percben betalált. Az életben maradásért harcoló koreaiak nem hagyták magukat és kiegyenlítettek egy szöglet után, igaz, Ronaldo is kellett a góljukhoz, ugyanis az ötszörös aranylabdás hátáról pattant a labda Kim Jung Kvon elé, aki 4 méterről a kapuba kotorta azt.

Cristiano Ronaldo furcsa mozdulata is kellett a dél-koreai gólhozForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A második félidő közepén Cristiano Ronaldo számára véget ért a meccs, Santos lecserélte legnagyobb sztárját, aki nem tudta beállítani Eusébio rekordját és láthatóan csalódottan vette tudomásul, hogy nem játszhatta végig a mérkőzést.

A koreaiak számára egy gól kellett volna a továbbjutáshoz - a csoport másik meccsén Uruguay 2-0-ra vezetett Ghána ellen -, de Szon Hung Minék nem tudtak helyzeteket kialakítani, a portugálok számára pedig tökéletes volt az 1-1-es eredmény a csoportelsőséghez. 

A 91. percben jött aztán a dráma, a portugálok szöglete után egy gyors kontrát vezettek a koreaiak és megfordították a meccset. Hvang Hi Csan szép gólja azt jelentette, hogy Dél-Korea a második helyen továbbjutott, mert Uruguay csak 2-0-ra nyert Ghána ellen, így az ázsiaiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően lehetnek ott a nyolcaddöntőben.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!