A halott édesanyja látványával példálózott a rákkal küzdő legendás focikapitány

2022.12.03. 12:35

A magát előzetesen az esélyesek közé soroló holland labdarúgó-válogatott az Egyesült Államok elleni, szombaton sorra kerülő nyolcaddöntőben bizonyíthatja valódi erejét a katari labdarúgó-világbajnokságon. A hollandok szövetségi kapitánya, Louis van Gaal a meccset megelőző sajtótájékoztatón a halott édesanyjáról is beszélt, de a prosztatarákkal küzdő edzőnek azért viccelődni is volt kedve.

A torna előtt a holland játékosok, valamint Louis van Gaal szövetségi kapitány is úgy vélték, akár egészen a döntőig menetelhetnek, ugyanakkor a csoportkörben kevés bizonyítékát adták annak, hogy duzzadnának az önbizalomtól. A játékukból javarészt hiányzott az átütőerő, igaz, így is csoportelsőként végeztek, megelőzve Szenegált, Ecuadort, valamint a házigazda Katart.

A szombaton délután 16 órakor az USA ellen meccs akár utolsó lehet a vébé után búcsúzó Louis van Gaalnak, aki szerencsére jól érzi magát. A 71 éves szakembernek meg is melítették, hogy milyen jó színe van, amelyre édesanyját hozta fel páldaként.

Louis van Gaal kitett magáért a sajtótájékoztatónForrás: Getty Images/2020 Soccrates Images B.V./Soccrates Images

"A jó szín családi hagyomány nálunk, gének kérdése, amikor halott édesanyámat utoljára néztem meg a végső búcsú előtt a koporsójában, csodálatosan pirospozsgás volt az arca" - árulta el Van Gaal.

A holland kapitánynak az emlékezés mellett viccelődni is volt kedve, amikor arről kérdezték, hogy esetleg nem szeretné-e átvenni a belga csapat irányítását majd a jövőben.

„Belgium egy csodálatos ország, nagyon barátságos emberekkel. Előbb azonban meg kell győzniük a feleségemet – mondta nevetve Van Gaal. Viccet félretéve, itt vagyok a holland csapattal és világbajnokok akarunk lenni, aztán meglátjuk, milyen ajánlatok érkeznek. Ha megnyerjük a vb-t, biztosan kapok majd felkéréseket" - tett hozzá.

A holland-amerikai nyolcaddöntő szombaton - közép-európai idő szerint - 16 órakor kezdődik, a továbbjutó vagy Argentínával, vagy Ausztráliával játszik a negyeddöntőben jövő pénteken.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!