A halott apjával találkozott a túlvilágon a brazilverő focikapitány

2022.12.03. 08:19

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe - ahol majd hétfőn a dél-koreaiakkal találkozik -, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott. A kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Rigobert Song hat éve sztrókot szenvedett, de a kutyája megmentette életét.

A kameruni válogatott szövetségi kapitány, Rigobert Song a katari vb-n felidézte, hat éve sztrókot kapott és csak a kutyájának köszönheti, hogy életben maradt.

"Tévét néztem, és nagyon fáradtnak éreztem magam. Nyitva hagytam az ajtót, mert látogatót vártam. Ha zárva lett volna, végem lett volna, mert a családom Párizsban volt. A kutyám megérezhetett valamit, és ugatni kezdett. Aztán megjött a vendégem, ekkor már a földön feküdtem" - írja a Bors.

Rigobert Song a kómából tért visszaForrás: AFP/Issouf Sanogo

"A látogató riasztotta a mentőket" - idézte a Marca a L'Equipe-et. Az agyvérzéssel kórházba került Song két napig kómában feküdt, és ez idő alatt "találkozott" az édesapjával, Paullal, akit kilencévesen elveszített.

"Ő és szintén halott bátyám elbeszélgetett velem a túlvilágon. Apám ezt kérdezte: „Mit keresel te itt? Térj vissza gyorsan az élők közé. Követtem a tanácsát."

Az afrikaiak szövetségi kapitánya ezután Kamerun korábbi államelnöke, Paul Biya gondoskodását élvezte, aki tudatta vele: a családjára ne legyen gondja, ő gondoskodik róluk, majd egy kiváló párizsi kórházba vitette. Így épült fel Rigobert Song, aki a portugál Toni Conceaicaótól idén február 28-án vette át a kameruni válogatott vezetését.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!