Már a német sajtó is szidja az LMBTQ-karszalaggal bohóckodó német fociválogatottat

2022.12.03. 12:03

Súlyos kritikát fogalmazott meg a Németországban megjelenő Kicker című sportlap a katari világbajnokságon szánalmasan szereplő német válogatott ellen. A 10 pontban összefoglalt bírálat egyik eleme a német csapat szivárványos karszalaggal való politikai bohóckodása volt. Eljutottunk tehát arra a pontra, amikor a németeknek is elegük lett ebből a nevetséges hisztériából.

A Kicker felidézi, hogy 2022 szeptemberében, tehát 2 hónappal a világbajnokság előtt a Német Labdarúgó Szövetség hét másik szövetséggel együtt bejelentette, hogy a katari világbajnokságon az LMBTQ-közösséget támogató szivárványos karszalagot viselnek majd a vb-n. Mindezt úgy, hogy erről sem a szervezőkkel, sem a FIFA-val nem egyeztettek. Aztán csodálkozva konstatálták, hogy a FIFA nem engedélyez semmiféle politikai bohóckodást a stadionokban. 

A Kicker szerint a Katarban a szivárványos karszalag körül kialakult folyamatos balhé megártott a német csapat felkészülésének. Mindez a válogatotton belüli felforduláshoz vezetett. A lap úgy fogalmaz, hogy a német csapat vezetése nyomorúságosan reagált erre a helyzetre, ahelyett hogy a Japán elleni meccsre készültek volna. 

A német sportlap ezen felül bírálta Hansi Flick szövetségi kapitányt is az elhibázott felkészülés miatt. Az újságírók szerint nem lett volna szabad a csapatot Ománba vinni, és ott egy semmire sem jó ellenfél ellen felkészülési meccset játszani. Leírják, hogy Németországban rengetegen elfordultak a csapattól, sokan eleve utálták a katari vb-rendezést, ez pedig kihatott a válogatott körüli hangulatra is. 

A teljes cikket itt tudja megnézni.