Már a német sajtó is szidja az LMBTQ-karszalaggal bohóckodó német fociválogatottat

Press conference national team Sports soccer National team Nations League DFB Antidiscrimination Respect Tolerance Jonas Hofmann Horizontal
FILED - 21 September 2022, Hessen, Frankfurt/Main: Soccer: National team, Germany, Nations League, before the games against Hungary and England, DFB campus, press conference: National player Jonas Hofmann shows the special captain's armband as a sign against discrimination and for diversity. This is adorned with "a heart in bright colors that stand for diversity, as well as the inscription 'One Love'". Photo: Sebastian Gollnow/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos kritikát fogalmazott meg a Németországban megjelenő Kicker című sportlap a katari világbajnokságon szánalmasan szereplő német válogatott ellen. A 10 pontban összefoglalt bírálat egyik eleme a német csapat szivárványos karszalaggal való politikai bohóckodása volt. Eljutottunk tehát arra a pontra, amikor a németeknek is elegük lett ebből a nevetséges hisztériából.
Vágólapra másolva!

A Kicker felidézi, hogy 2022 szeptemberében, tehát 2 hónappal a világbajnokság előtt a Német Labdarúgó Szövetség hét másik szövetséggel együtt bejelentette, hogy a katari világbajnokságon az LMBTQ-közösséget támogató szivárványos karszalagot viselnek majd a vb-n. Mindezt úgy, hogy erről sem a szervezőkkel, sem a FIFA-val nem egyeztettek. Aztán csodálkozva konstatálták, hogy a FIFA nem engedélyez semmiféle politikai bohóckodást a stadionokban.

A Kicker szerint a Katarban a szivárványos karszalag körül kialakult folyamatos balhé megártott a német csapat felkészülésének. Mindez a válogatotton belüli felforduláshoz vezetett. A lap úgy fogalmaz, hogy a német csapat vezetése nyomorúságosan reagált erre a helyzetre, ahelyett hogy a Japán elleni meccsre készültek volna.

A német sportlap ezen felül bírálta Hansi Flick szövetségi kapitányt is az elhibázott felkészülés miatt. Az újságírók szerint nem lett volna szabad a csapatot Ománba vinni, és ott egy semmire sem jó ellenfél ellen felkészülési meccset játszani. Leírják, hogy Németországban rengetegen elfordultak a csapattól, sokan eleve utálták a katari vb-rendezést, ez pedig kihatott a válogatott körüli hangulatra is.

A teljes cikket itt tudja megnézni.