Fegyveres rablók törtek be az angol sztárhoz, ezért nem játszott a vb-meccsen

2022.12.04. 22:54

A katari labdarúgó-világbajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében az angol válogatott 3-0-ra legyőzte a szenegáli csapatot, így Gareth Southgate együttese bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a címvédő francia válogatottal találkozik majd. A találkozón azonban nem lépett pályára az angolok egy sztárja, Raheem Sterling, aki hazautazott Katarból, mert fegyveres rablók hatoltak be az otthonába, miközben a párja és gyerekei a házban tartózkodtak.

Sterling az angol első két vb-csoportmeccsén kezdett, de a Wales elleni 3-0-s győzelem alkalmával pihentették, vasárnap pedig személyes okokra hivatkozva nem volt ott a Szenegál ellen mérkőzésen.

A mérkőzés után Matt Law, a The Telegraph újságírója arról számolt be, hogy Sterling londoni otthonát szombat este kirabolták, miközben ő Katarban tartózkodott. A Chelsea támadója ezért úgy döntött, hogy visszatér Angliában, hogy megnézze, minden rendben van-e a családjával.

Raheem Sterling az Irán elleni meccsen gólt lőtt és gólpasszt adottForrás: AFP/Fadel Senna

Law hozzátette, hogy Sterling reméli, hogy visszatérhet Katarba, ha a körülmények megfelelőek lesznek. A 27 éves támadó továbbra is bízik benne, hogy megnyerheti a világbajnokságot, és reméli, hogy minél előbb csatlakozhat a csapathoz.

Harry Kane, az angolok csapatkapitánya a mérkőzés után azt mondta, hogy gondolatban Sterlinggel és a családjával, a legjobbakat kívánta neki, és hangsúlyozta, hogy Sterlinget visszavárják a csapathoz.

Az angol válogatott jövő szombaton a címvédő francia csapattal találkozik a negyeddöntőben.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!