A belgák sztárja kíméletlenül elmondta a véleményét a vb-n leszereplő csapatról

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, F csoport, Horvátország - Belgium, Ahmad bin Ali Stadion, ar-Rajján, 2022.12.01.
DOHA, QATAR - DECEMBER 01: Jan Vertonghen of Belgium is consoled by Thibaut Courtois following the FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Croatia and Belgium at Ahmad Bin Ali Stadium on December 01, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Thibaut Courtois mostanában hálás alany, ha hangzatos nyilatkozatot szeretne kapni egy újságíró. A belga fociválogatott kapusa ezúttal is őszintén válaszolt a kérdésekre.
Vágólapra másolva!

A katari világbajnokság egyik legnagyobb csalódását okozta az előző tornán bronzérmes belga válogatott, amelyik többnyire kilátástalanul focizva Marokkó és Horvátország mögött csak harmadik lett a csoportjában, így nem jutott be a legjobb 16 közé. Az "aranygeneráció"-nak nevezett társaság így már biztosan aranyérem nélkül zárja le a maga korszakát.

- vágott mindjárt a közepébe a Real Madrid kapusa. - Nem vagyunk aranygeneráció. Egy generáció vagyunk, amelynek sok tehetséges játékosa van, akik Európa legjobb klubjaiban fociznak. 2018-ban Oroszországban megmutattuk, hogy tudunk jó focit játszani, de ezen a vébén, csakúgy, mint a legutóbbi Európa-bajnokságon, nem voltunk önmagunk. Ez azért eléggé elkeserítő."

A Courtois család a Hollandia-USA mérkőzésen:

A még mindig csak 30 éves Courtois megnyugtatta a belga drukkereket, hogy esze ágában sincs visszavonulni a válogatottól, ott akar lenni a 2026-os világbajnokságon is.

"Továbbra is van egy kiváló generációnk, amelyikbe jönnek az új játékosok. Ha abbahagyom a játékot, azt a megfelelő időben akarom tenni, ami nem most van itt" - szögezte le a kapus, aki egyúttal sok szerencsét kívánt a még versenyben lévő klubtársainak.