Elképesztő, milyen sokáig nem vette észre a bíró a szabálysértően játszó francia játékost

2022.12.05. 08:34

A francia válogatott védője, Jules Koundé csak az első félidő végén figyelmeztette a játékvezető, hogy távolítsa el a nyakából a láncot a Lengyelország elleni nyolcaddöntőn. Didier Deschamps szövetségi kapitány nagyot csalódott a Barcelona sztárjában.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályzata tiltja, hogy a játékosok ékszert viseljenek a mérkőzés közben, Jesús Valenzuela játékvezető azonban csak az első játékrész hajrájában, az asszisztense segítségével figyelt fel Koundé nyakláncára, amit ezután a francia stáb egyik tagjának le kellett vennie róla.

Mivel a felszólításra azonnal engedelmeskedett, ezért utólag ez biztosan nem jár büntetéssel, Didier Deschamps azonban csalódottságának adott hangot, amiért Koundé nem távolította el már a meccs előtt az edzéseken is rendszeresen viselt ékszereit.

„A játékvezető külön ki is emelte nekünk, hogy a játékosok nem viselhetnek karkötőt vagy nyakláncot, ahogy ő sem fog órát vagy napszemüveget hordani – nyilatkozta Deschamps. – Ez ugyanis nem megengedett. Ezért azt hittem, hogy [Koundé] leveszi, de úgy tűnik, nem ez volt a helyzet, ez pedig a mi hibánk."

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!