Pelé üzenete és egy újabb bírói ítélet elhomályosította a franciák és az angolok szárnyalását

2022.12.05. 07:34

Bár vasárnap két újabb meccsel folytatódtak a nyolcaddöntők a katari labdarúgó-világbajnokságon, a szombati Lionel Messi-varázslat és a róla alkotott mémek emlékezetesebbek maradtak, mint Franciaország és Anglia könnyed továbbjutása.

A szombaton rossz hírt kapó Pelé reagált, a háromszoros világbajnok brazil legenda reményteli és hálás üzenetet küldött a kórházi ágyából. 

A szombaton továbbjutó argentinoknál kiderült, hogy nem szerencsés beszólni Messinek, mert a PSG klasszisa azonnal büntetni fogja azt.

Vasárnap azonban már Olivier Giroud és Kyllian Mbappé állt a főszerepben, ugyanis az ő rekordjaikkal és góljaikkal könnyedén győzte le a címvédő Franciaország Lengyelországot. A találkozó mégis egy hajrában mutatott bírói döntésről maradt emlékezetes, ami megkegyelmezett Robert Lewandowskinak, hogy góllal búcsúzzon Katarból.

Robert Lewandowski másodszorra már nem hibázott Hugo Lloris ellenForrás: Getty Images/Justin Setterfield/Justin Setterfield

Az esti találkozón a térdeléses bohóckodást folytató Anglia nehézkes kezdés után nagyon magabiztosan győzte le Szenegált, noha az egyik legjobb játékosát családi dráma miatt nélkülöznie kellett.

A két vasárnapi nyolcaddöntőről készült podcastünket meghallgathatja ITT és ITT.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!