Pelé üzenete és egy újabb bírói ítélet elhomályosította a franciák és az angolok szárnyalását

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Franciaország-Lengyelország , Nyolcaddöntő, Al Thumama Stadion, 2022. 12. 04., Franciaország, Lengyelország
DOHA, QATAR - DECEMBER 04: Robert Lewandowski of Poland scores the team's first goal off a penalty against Hugo Lloris of France during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between France and Poland at Al Thumama Stadium on December 04, 2022 in Doha, Qatar. The penalty was retaken after an offence by Lloris. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bár vasárnap két újabb meccsel folytatódtak a nyolcaddöntők a katari labdarúgó-világbajnokságon, a szombati Lionel Messi-varázslat és a róla alkotott mémek emlékezetesebbek maradtak, mint Franciaország és Anglia könnyed továbbjutása.
Vágólapra másolva!

A szombaton rossz hírt kapó Pelé reagált, a háromszoros világbajnok brazil legenda reményteli és hálás üzenetet küldött a kórházi ágyából.

A szombaton továbbjutó argentinoknál kiderült, hogy nem szerencsés beszólni Messinek, mert a PSG klasszisa azonnal büntetni fogja azt.

Vasárnap azonban már Olivier Giroud és Kyllian Mbappé állt a főszerepben, ugyanis az ő rekordjaikkal és góljaikkal könnyedén győzte le a címvédő Franciaország Lengyelországot. A találkozó mégis egy hajrában mutatott bírói döntésről maradt emlékezetes, ami megkegyelmezett Robert Lewandowskinak, hogy góllal búcsúzzon Katarból.

Robert Lewandowski másodszorra már nem hibázott Hugo Lloris ellen Forrás: Getty Images/Justin Setterfield/Justin Setterfield

Az esti találkozón a térdeléses bohóckodást folytató Anglia nehézkes kezdés után nagyon magabiztosan győzte le Szenegált, noha az egyik legjobb játékosát családi dráma miatt nélkülöznie kellett.

A két vasárnapi nyolcaddöntőről készült podcastünket meghallgathatja ITT és ITT.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!