Távozik az Eb-győztes legenda a leszerepelt német válogatott éléről

2022.12.06. 08:13

Lemondott a német labdarúgó-válogatott és az akadémia ügyvezető igazgatója, Oliver Bierhoff – áll a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos honlapján.

A játkosként 70-szeres válogatott és Európa-bajnok Bierhoff 2004-ben került a szövetséghez a válogatott menedzsereként, majd 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatója, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatója lett.

Ez idő alatt vb-győztes, Konföderációs-kupa-győztes, vb-döntős és Eb-döntős is volt a Nationalelf, a legutóbbi két világbajnokságon – köztük Katarban – azonban a válogatott kiesett a csoportkörben, ez vezetett a távozásához.

„Oliver Bierhoff nagyszerű szolgálatokat tett a Német Labdarúgó-szövetségnek, még hogyha a legutóbbi tornákon nem is sikerült elérni az eredeti célokat, de fantasztikus dolgokat éltünk meg vele, elsősorban a brazíliai világbajnokságon elért sikerre gondolok.Zűrzavaros időkben is követte a céljait és az elképzeléseit, ezzel maradandó nyomot hagy a szövetségben" – mondta a DFB elnöke, Bernd Neuendorf, aki elárulta, a szervezet bizottságai még nem döntöttek az utódjáról.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!