Hatalmas boldogságot jelentett az olaszoknak Svájc kiesése

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Portugália-Svájc, Nyolcaddöntő, Lusail stadion, 2022.12.06., Portugália, Svájc
LISBON, PORTUGAL - JUNE 05: Granit Xhaka of Switzerland reacts while Portugal scores 4 goals during the UEFA Nations League League A Group 2 match between Portugal and Switzerland at Estadio Jose Alvalade on June 5, 2022 in Lisbon, Portugal. (Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjében Portugália 6-1-re kiütötte Svájcot, így Murat Yakin együttese búcsúzott a tornától – az olaszok legnagyobb örömére.
Vágólapra másolva!

Olaszország nagyon közel járt ahhoz, hogy kijusson a katari világbajnokságra, ám azok után, hogy Oroszországban sem volt ott, erről a tornáról is lemaradt. Az Eb-címvédő a selejtező utolsó fordulójában Észak-Írországban nem tudott nyerni, emiatt kényszerült pótselejtezőre, ahol óriási meglepetésre otthon kapott ki Észak-Macedóniától.

A selejtezőcsoportban az a Svájc előzte meg az olaszokat, amelynél több szurkoló a márciusi, Anglia elleni barátságos meccsen egy molinóval gúnyolodott az Európa-bajnokon.

Így most, a katari nyolcaddöntőben elszenvedett 6-1-es vereséggel és kieséssel az olasz drukkerek sem fogták vissza a kárörömüket.

A Tuttosport gyűjtött össze több közösségi médiás bejegyzést, ahol olasz drukkerek búcsúznak el nagy boldogan a svájciaktól. Akadt, ahol Rowan Atkinson, máshol Giorgio Chiellini kaján vigyorával fejezték ki az érzéseiket, de volt, ahol az eredeti molinót írták át úgy, hogy az a svájciakra nézve legyen sértő.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!