Eltaktikázták magukat a büntetőrúgásban szörnyű spanyolok, gáláztak a Ronaldo nélküli portugálok

2022.12.07. 07:02

Lezárultak a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntői, ahonnan öt európai és két dél-amerikai együttes mellett meglepetésre a spanyolokat kiejtő Marokkó került a legjobb 8 közé. A portugáloknak nem kezdődött jól a napja – és nem csupán Cristiano Ronaldo miatt –, de annál fényesebben végződött.

A keddi játéknap elején még megcsodáltuk a brazil góloknál vetkőző pornómodellt és jót mulattunk a japánok drámai búcsújáról és Neymar orráról készült mémeken, délutántól már megérkeztek a mérkőzések is.

Spanyolország úgy tűnt, csoportmásodikként kényelmes ágra került, ám a meccs előtt a Mmaee testvérekkel is foglalkozó Marokkóval 120 percen keresztül nem bírt. Az afrikaiak hiába fociztak gyengén, elhúzták a büntetőpárbajig a meccset, ahol a spanyolok a vb-történelemben második (2006-ban Svájc az Ukrajna elleni nyolcaddöntőben volt az első) csapatként nem tudtak betalálni.

Így Marokkó mindössze 7 tizenegyes után, 3-0-s összesítéssel került be története során először a vb negyeddöntőjébe. A spanyolok – akik sorozatban a harmadik nagy tornáról estek ki tizenegyespárbajt követően – búcsújáról pedig egy döbbenetes helyszíni videó is készült.

Jaszin Bunu két spanyol büntetőt is megfogottForrás: AFP/Jack Guez

Az esti mérkőzésen hamar kiderült, hogy a Cristiano Ronaldóval a kispadon kezdő Portugália lesz Marokkó ellenfele a legjobb 8 között. Az ötszörös aranylabdás helyén a 21 éves Goncalo Ramos játszott, aki mesterhármassal hálálta meg a bizalmat, a portugálok pedig a végül 6-1-es sikerükkel nem hagytak kétséget afelől, hogy jobb csapat a svájciaknál.

A két keddi mérkőzésről készült podcastünket meghallgathatja ITT és ITT, a csoportkörről készült összeállításunkat pedig megnézheti ITT.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!