A hatalmas vb-kudarc ellenére nem döntene másképpen a spanyol kapitány

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, E csoport, Japán - Spanyolország, Halifa Stadion, ar-Rajján, 2022.12.01.
Spain's coach #00 Luis Enrique reacts during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Japan and Spain at the Khalifa International Stadium in Doha on December 1, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a saját felelősségének tartja a Marokkó ellen elvesztett tizenegyespárbajt a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.
Vágólapra másolva!

"Ez az én felelősségem" - fogalmazott az 52 esztendős szakember, aki a találkozó előtt elárulta:

korábban azt kérte játékosaitól, hogy ezerszer is gyakorolják a büntetőrúgást a klubcsapataiknál.

Luis Enrique magára vállalta a felelősséget, de nem döntene másképpen Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Catherine Ivill

és egy másik hálóőrrel helyettesíteném" - utalt Luis Enrique a három spanyol tizenegyesből kettőt hárító marokkói kapusra.

A spanyol válogatott negyedszer búcsúzott tizenegyesek után a világbajnokságtól, sorozatban pedig másodszor: négy éve ugyancsak a nyolcaddöntőben kapott ki a házigazda oroszoktól.

A szövetségi kapitány méltatta csapatát, mint mondta, elégedett játékosaival, akik pályára vitték elképzelését és stílusát.

A jövőjét firtató kérdésekre úgy válaszolt a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító Luis Enrique, hogy nem időszerű erről beszélni.

Walid Regraguiból néhány hónap alatt nemzeti hős lett Forrás: AFP/Karim Jaafar

"Harcoltunk, boldoggá tettük a marokkói embereket. Történelmet írtunk" - utalt az észak-afrikai válogatott kispadját augusztusban átvevő Valid Regragui arra, hogy az ország nemzeti csapata másodszor jutott el a nyolcaddöntőig, de először vette sikerrel azt.

A védő Dzsáváf el Jamik szerint annak tudatában léptek pályára, hogy Spanyolország nagyban függ a labdabirtoklásától, győzelmükkel pedig büszkévé tették az arab és afrikai futballt.

A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó - Kamerun, Szenegál és Ghána után -

negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé, elődjeihez hasonlóan rendes játékidőn túl.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!