Ronaldo testvére kioktatta a portugálok kapitányát, majd meghunyászkodott

2022.12.07. 07:53

Cristiano Ronaldo a kispadon kezdte a Portugália-Svájc vb-nyolcaddöntőt, ami nővérének, Elma Aveirónak nagyon nem tetszett. Ám a 6-1-es győzelem és a Ronaldo helyén játszó Goncalo Ramos mesterhármasa Fernando Santost igazolta, aki elmondta, nincs feszültség közte és az ötszörös aranylabdás között.

Aveiro a meccs előtt a közösségi oldalán ment neki Santosnak, miután megtudta, hogy öccse karrierje során először nem kezd egy vb egyenes kieséses szakaszában.

„Kár, hogy megaláznak egy olyan embert, aki oly sokat adott már a válogatottnak. Nem értem, miért tette ezt, de biztos, hogy megkapjuk a választ Istentől" – írta a meccs előtt, majd Goncalo Ramos játékát látva meg is kapta a választ és utólag gratulált a továbbjutáshoz.

A nővére kiállt Ronaldo mellett a meccs előttForrás: instagram.com/elma_oficial/

„Valóban, Ronaldo nem örök és nem is fog örökké játszani. Sajnos mostanában nem szerez gólt, öreg és Portugáliának nincsen szüksége Ronaldóra. Sajnálatos módon amit eddig tett, elfelejtődött" – írta.

A találkozó kimenetele egyértelműen Fernando Santost igazolta, akit természetesen a győzelem után megkérdeztek arról, mi indokolta a döntését és azt, hogy a 74. percben állította be Ronaldót.

Cristiano Ronaldo és Fernando Santos kapcsolatát nem befolyásolja a keddi döntés – a szövetségi kapitány szerintForrás: AFP/Franck Fife

„Ronaldo a világ egyik legjobb játékosa, ma is bizonyította, hogy igazi profi. Azonban vannak más csatárok is a keretben, például André Silva vagy Goncalo Ramos, akik mozgékonyabb támadók – nyilatkozta Santos. – Taktikai okokból döntöttem Ramos szerepeltetése mellett, Ronaldo és köztem semmilyen feszültség nincsen emiatt. Remek csapatkapitány, sok éve dolgozunk együtt és ez a döntés nem befolyásolja a kapcsolatunkat."

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!