Ronaldo elismerően beszélt a fiatal portugál válogatottról

2022.12.07. 09:38

Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott új generációját dicsérte, miután a csapat 6-1-re verte Svájcot a katari világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében.

"Egy hihetetlen nap Portugália számára történelmi eredménnyel" - írta Instagram-oldalán a 37 éves sztár, aki a cserepadon kapott helyet és a 74. percben lépett pályára.
A 195 válogatottságával csúcstartó Ronaldo szerint kiemelkedő tehetségű és fiatal játékosok alkotják a válogatottat, akiknek gratulált.

Ronaldo szerint az álom tovább élForrás: Getty Images/2022 Matthew Ashton - AMA/Matthew Ashton - Ama

"Az álom tovább él" - tette hozzá Ronaldo, a világbajnoki címre utalva.
Az ötszörös aranylabdás helyén Goncalo Ramos kapott lehetőséget, aki három góllal hálálta meg a bizalmat.

"Cristiano a kapitányunk és azt csinálta, amit mindig szokott. Segített nekünk, bátorította az egész csapatot" - nyilatkozott a Benfica 21 éves támadója.

Goncalo Ramos elképesztő formában játszott Svájc ellenForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A meccs utáni sajtótájékoztatón az újságírók főleg arra voltak kíváncsiak, vajon új korszak kezdődik-e a portugál válogatottnál azzal, hogy Ronaldo csak csere.

"Majd meglátjuk. Nagyon szoros a kapcsolatom vele, de vannak edzők és vannak játékosok. Biztosítottam róla, hogy egy nagyon fontos játékos, és ezt ő is tudja" - válaszolta Fernando Santos, Ramos és Ronaldo bevethetőségre vonatkozóan pedig azzal egészítette ki mondandóját, hogy Goncalo dinamikusabb, míg Cristiano Ronaldo a kötöttebb játékban jobb.

A szövetségi kapitány hozzátette, mindig annak alapján választja ki a játékosokat, hogy mennyire passzolnak a csapat stratégiájához.

A portugálok szombaton a negyeddöntőben a marokkói együttessel találkoznak, amely kedden a spanyolokat búcsúztatta tizenegyesekkel.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!