A megalázott német fociválogatottnál döntöttek a bukott szövetségi kapitány sorsáról

2022.12.07. 19:03

Hansi Flick marad a katari labdarúgó-világbajnokságon a csoportkörben búcsúzott német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A német válogatott csalódást keltően szerepelt a katari világbajnokságon, ugyanis a csoportkört sem élte túl. A nemzeti együttes a négy évvel ezelőtti, oroszországi tornán is kiesett az első három meccs után, ráadásul akkor címvédőként, így a mostani kudarc után kijelenthető, hogy a német futball soha nem látott mélységekbe zuhant.

A szégyenteljes szereplés után válságértekezletet hívott össze a Német Labdarúgó Szövetség (DFB), és az a döntés született, hogy Hansi Flick marad a szövetségi kapitány, akinek mostantól az a legfontosabb feladata, hogy felkészítse az együttest a 2024-es Európa-bajnokságra, amelynek Németország lesz a házigazdája.

"Az edzői csapatom és én optimistán tekintünk a hazai Eb-re. Csapatként sokkal többre vagyunk képesek, mint amit Katarban mutattunk. Ott elszalasztottunk egy nagyszerű lehetőséget, és le fogjuk vonni a tanulságokat. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a 2024-es Eb-n egész Németország ismét a válogatott mögé álljon" - nyilatkozta az 57 éves Flick, aki tavaly augusztus óta irányítja a Nationalelfet.

A szövetség kedden szerződést bontott Oliver Bierhoff igazgatóval, az ő utódját később jelöli ki a DFB.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!