A Svájcban dolgozó magyar másodedző szerint hatalmas csalódás a svájciak veresége

2022.12.08. 09:47

Kádár Zoltán, a Young Boys labdarúgócsapatának másodedzője szerint óriási csalódást okozott a svájci válogatott, amely kedden kiütéses, 6-1-es vereséget szenvedett Portugáliától a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A székelyföldi származású tréner a közmédiának nyilatkozva leszögezte: előzetesen úgy vélték, hogy bárki - így Portugália - ellen is, egy jó napot kifogva győzhet a svájci csapat. Így a legnagyobb kritika, amelyet az országban megfogalmaztak a nemzeti együttes felé, az volt, hogy a futballisták nem adtak bele mindent.

A svájciak sztárja, Shaqiri arcán ott van minden érzelem a vereséggel kapcsolatbanForrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Beszélhetünk a taktikáról, felállásról, de ami hiányzott a játékosokból, az a lelkesedés, meggyőződés volt és az az akarat, hogy továbbra is ott szeretnénk lenni a világbajnokságon" - szögezte le Kádár. Közölte, mivel ez a találkozó volt az utolsó nyolcaddöntő, a svájciak már annak tudatában léptek pályára, hogy továbbjutás esetén a Spanyolországot tizenegyesekkel búcsúztató Marokkó vár rájuk. Egyedülálló esély lett volna a világbajnokág elődöntőjébe bekerülni - tette hozzá.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!