Döntött a jövőjéről a focivébén szárnyaló Fradi-kiszemelt

2022.12.08. 16:05

A magyar labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros leigazolhatja a katari focivébén két gólt is szerző dél-koreai támadót, Cso Ku Szungot. A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa most megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.

A dél-koreai válogatottal a vb-n remekül szereplő és a Ghána elleni csoportmeccsen duplázó támadó, Cso Ku Szung iránt az FTC és a skót Celtic is érdeklődik és akár már a télen le is csaphat rá. Most Skóciában cikkeznek a lehetséges átigazolásról. Az ügyben a Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves játékosa is megszólat, aki megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását. Arról viszont nem akart nyilatkozni, melyik csapatnak lehet a legnagyobb esélye a szerződtetésére - írja a Csakfoci.

"Van érdeklődés az európai klubok részéről. Miután világklasszis európai és dél-amerikai játékosok ellen is játszottam a világbajnokságon, szeretnék tovább fejlődni Európában, jó lenne újra találkozni ezekkel a futballistákkal klubszinten is. Oda akarok menni, hogy szintet léphessek" – idézi Cso Ku Szungot a The Scottish Sun.

Cso Ku Szungot a Fradi és a Celtic is meg akarja szerezniForrás: AFP/Nelson Almeida

A 189 centiméter magas és jelenleg (nem hivatalosan) 1,4 millió euróra taksált támadó mellett édesapja is megszólalt fia lehetséges sorsa kapcsán.

"Azt a tanácsot adtam neki, hogy ha külföldre szerződik, akkor egy olyan klubhoz menjen, ahol úgy játszhat, ahogyan ő szereti, és ne azért válasszon egy csapatot, mert annak nagy neve van. Olyan klubra van szüksége, amely segít neki fejlődni, alkalmazkodni és beilleszkedni az új, európai életmódba – a pályán és azon kívül is. Tudom, hogy az ügynöke már az átigazolásával kapcsolatos tárgyalások lezárásán dolgozik. Most már biztosan Európába szerződik. A világbajnokság előtt azt mondtam neki, hogy ez egy olyan torna, ahol mindenkinek meg kell mutatnia, mire képes a pályán, és úgy gondolom, ez neki sikerült is. Remekül érezte magát a vb-n és természetesen nagyon büszke vagyok rá.

A skótok szerint Cso Ku Szungot akkor került először a Celtic-menedzser, Ange Postecoglou látókörébe, amikor a japán Yokohama F Marinos ellen gólt szerzett egy 2020-as Ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A csatár azonban igazán Katarban robbant be a nemzetközi porondra a Ghána elleni remek duplájával, de a közösségi médiában is komoly népszerűségre tett szert a vb-n töltött ideje alatt.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!