Messit egy transzvesztita prostituáltból lett politikus ki akarja tiltani Mexikóból

2022.12.08. 22:55

Egy mexikói politikus, María Clemente García Moreno indítványozta Lionel Messi nemkívánatos személlyé nyilvánítását az országban. Moreno egyébként mielőtt politikus lett volna, transzvesztita prostituált volt.

A katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában az argentin csapat Lionel Messi bombagóljának is köszönhetően 2-0-ra legyőzte a mexikói együttest. A találkozó után bejárta a világsajtót az a videó, amin látható, hogy az argentin játékosok az öltözőben ünneplik a győzelmet, a hétszeres aranylabdás pedig öltözködés közben rátaposott egy padlón lévő mexikói mezre.

Az eset után a mexikói bokszbajnok, Canelo Álvarez is megfenyegette Messit, míg egy mexikói politikus, María Clemente García Moreno odáig merészkedett hivatalos indítványt nyújtott be a parlamentben, amelyben követeli, hogy tekintsenek Messire nemkívánatos személyként, és ne engedjék be többet az országba.

"A kongresszus képviselői tisztelettel felszólítják a külügyminisztériumot, hogy adjon ki nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy az argentin és spanyol állampolgárságú Lionel Andrés Messi Cuccittini nemkívánatos személy a Mexikói Egyesült Államok területén. A felszólítás oka, hogy az említett személy nyilvánvalóan megvetette és nem tisztelte Mexikót a FIFA által megrendezett világbajnokságon, 2022. november 26-án" - olvasható a dokumentumban.

Lionel Messi gyönyörű gólt lőtt Mexikó ellenForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Hogy mi lesz a beadvány sorsa, egyelőre nem tudni. Azonban a bokszoló Canelo már bocsánatot kért Messitől az elhamarkodott Instagram-poszt miatt.

„Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy soha nem voltam tiszteletlen senkivel. Nem kell bocsánatot kérnem, mert nem voltam tiszteletlen a mexikói mezzel vagy bárkivel szemben - nyilatkozta az eset után Lionel Messi, aki péntek este a hollandok ellen lép pályára a katari világbajnokság negyeddöntőjében.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit és híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!