Mezey György: Ideje lenne pofán verni a brazilokat

2022.12.09. 19:13

Mezey György, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitány kemény véleményt fogalmazott meg a világbajnokság több szereplőjéről is a Sportrádió Hazafutás című műsorában. A 81 éves szakember többek között azt is mondta, hogy valaki jól pofán vághatná a brazilokat.

Mezey György úgy érzi, a holland válogatott az egyik korábban nem várt erő, amely odaérhet a célegyenesbe. Ehhez a Louis van Gaal vezette csapatnak Argentínát kellene kiejtenie, amelyet a szakember szerint Lionel Messi egymaga nem tud a döntőig vezetni.

„A holland és az argentin két teljesen összehasonlíthatatlan csapat. Amelyik továbbjut, az sokra fogja vinni a későbbiekben" – idézi a Nemzeti Sport a korábbi szövetségi kapitány, aki a meccs előtt azt mondta, a nyolcaddöntőben a horvátokkal találkozó brazilokra ráférne egy kiábrándító eredmény.

A brazilok a legjobb nyolc között búcsúztak a katari világbajnokságonForrás: AFP/Adrian Dennis

„Ha lenne egy olyan csapat, amely jól pofán vágná őket... Na nem öt góllal, csak így kiállva... Szóval ha valaki a sok dédelgetett, agyontetovált, festett hajú sztárt egy kicsit helyrerakná, a braziloknak végük lenne. De ilyen pofont még nem kaptak" - mondta Mezey György, akinek teljesült a kívánsága, mert a brazilok 1-1-es döntetlent követően 11-es párbajban kiestek a horvátok ellen, így végük lett, mehetnek haza Katarból.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.