Őrjöngeni kezdett a focivébé cinikus katari főnöke

2022.12.09. 16:43

Valóságos dührohamot kapott a katari focivébé szervezőbizottságának elnöke, Nasszer al-Kharter, mert a Dohába akkreditált újságírók még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy milyen sok munkás halt meg a vb-vel kapcsolatos építkezések alatt. A téma most azért lett újra aktuális, mert a napokban egy Fülöp-szigetekről származó munkás halt meg.

A filippinó munkás abban az üdülőközpontban halt meg, ahol a szaúdi válogatott megszállt a vb alatt. Egy kisebb felújítás során vesztette életét. Amikor mindez kiderült, újra központi téma lett Katarban ez a kérdés.

Nem csoda, hogy a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője, Nasszer al-Kharter is dührohamot kapott, amikor újra és újra erről kérdezték. A vébé főnöke a következőket mondta:Meghalt egy munkás, részvétünket fejezzük ki a családjának. De nekem nagyon furcsa, hogy ez az első kérdése a vb-vel kapcsolatban. A halál az élet természetes velejárója. Lehet, hogy odahaza halunk meg, lehet, hogy munka közben."

Ennél cinikusabb nyilatkozatot aligha lehetett volna adni. A FIFA természetesen azonnal bejelentette, hogy az újabb sajnálatos haláleset nem a vb hivatalos helyszíneinek egyikén történt, ezért nem foglalkoznak az üggyel. Azt is leszögezték, hogy a FIFA-nak semmilyen felelőssége nincs ebben az ügyben. 

Katarban amúgy a szervezők nem csak ezért idegesek. Egy nappal ezelőtt látott napvilágot a tény, hogy a várt 3 millió külföldi látogató helyett mindössze 725 ezer vendég érkezett meg a vb-re. Ezt az adatot napokig gondosan titkolták, de természetesen nem lehetett a végtelenségig titokban tartani.

Forrás