A Manchester United legendája nekiment a meccs közben táncoló brazil focikapitánynak

2022.12.09. 14:03

A Manchester United korábbi játékosa, Roy Keane élesen bírálta a brazil válogatott szövetségi kapitányát, Titét, amiért táncra perdült az oldalvonal mellett a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőben.

"Szeretem a brazil csapat játékát nézni, de továbbra sem értem, hogyan táncolhat meccs közben egy edző, amikor a másik csapat mestere néhány méterre áll tőle. A futball a tiszteletről szól. Táncoljanak az öltözőben, vagy egy szórakozóhelyen, de ne a meccs közben" - hangzott Keane bírálata.

Miért van rendben az, hogy a brazilok táncolnak a góljaik után? Ha minden játékos táncra perdülne gólöröm közben, három napos meccseket rendeznénk. Szerintem a Pro-licences edzőképzésen is az edzők tánctudását kéne felmérni, nem a taktikai ismereteiket" - szúrt oda még egyet a braziloknak a Manchester United korábbi középpályása. Tite egyébként a meccs után elmondta, nem tiszteletlenségből perdült táncra, hanem azért, mert nagyon örült a gólnak és így próbálta megtalálni a közös hangot a játékosaival.

Tite és a brazil focisták táncjelenete nem nyerte el Roy Keane tetszésétForrás: AFP/Nelson Almeida

Az nso megírta, hogy Keane korábbi manchesteri csapattársáról, a portugál válogatottban kispadra szoruló Cristiano Ronaldóról is elmondta a véleményét.

Elvárhatjuk egy labdarúgótól, hogy tökéletes legyen? Ronaldónak tíz évvel ezelőtt is ilyen volt a hozzáállása, de akkor 27 éves volt és a következő meccsen mesterhármast lőtt, így mindenki elnézte neki ezt. Sokan mondják azt, hogy ő elrontja a csapatokat, de a Juventus semmit nem nyert, amióta túladott rajta" - mondta az ír legenda.

Roy Keane szerint jó döntés volt a cserepadra ültetni RonaldótForrás: AFP/Nick Potts

"A portugál kapitány helyesen döntött, amikor Ronaldo helyett egy mozgékonyabb csatárt nevezett a kezdőbe Svájc ellen. Ramos triplázott, és mindenki Ronaldo reakcióját nézte. Én mindenesetre nem lepődtem meg azon, hogy Ronaldo a kispadra szorult az egyenes kieséses szakaszban, hiszen már 37 éves" - elemezte ki Ronaldo helyzetét Keane.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.

Ajánlataink