Még Messi is alig tudott lecsillapodni a hollandok elleni meccs után, élő adásban káromkodott - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal
Argentina's forward #10 Lionel Messi celebrates scoring his team's second goal from thepenalty spot during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between The Netherlands and Argentina at Lusail Stadium, north of Doha on December 9, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi belekötött a holland vezetőedzőbe, Louis van Gaalba, a meccs után pedig az újságíróknak kellett nyugtatniuk a hétszeres aranylabdás argentin sztárt.
Vágólapra másolva!

Az argentin válogatott fordulatos meccsen jutott a legjobb négy közé: előbb leadta 2-0-s előnyét Hollandia ellen, majd tizenegyesekkel jutott tovább a dél-amerikai csapat. Messi a meccsen adott egy remek gólpasszt Nahuel Molinának, majd a 73. percben tizenegyesből volt eredményes, így vezetett a csapata 2-0-ra.

A hollandok a hajrában ébredtek, Wout Weghorst egy fejessel szépített, majd a rendes játékidő hosszabbításában egy zseniális szabadrúgás-kombináció után egyenlített a magas csatár.

Messi a tizenegyespárbajban is eredményes volt, ő volt az első argentin végrehajtó, de nehezen tudott lenyugodni a drámai meccset követően.

"Van Gaal azt mondta, jó focit játszanak, de csak magas embereket küldött előre, és ívelgettek" - mondta a meccs után Messi, aki ezt követően bírózni kezdett. Erről koábban ITT írtunk.

Messi gólöröme is a holland kispadnak szólt - sok a duma Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

"Messi a legveszélyesebb játékosok egyike, aki a legtöbb lehetőséget alakítja ki a társak, és saját maga számára is. Másfelől, nem igazán veszi ki a szerepét a játékból, amikor az ellenfélnél van a labda, itt lehet keresnivalónk majd" - mondta a holland mester a meccs előtt.

A meccs után Messi állítólag Weghorstba kötött bele, aki talán Messit cukkolta, miközben interjút adott egy tévéstábnak. "Mit bámulsz, idióta?" - tette fel a kérdést Messi, majd nagyjából annyit mondott, hogy "húzz a pic.ába", később pedi az újságíró mondta Messinek, hogy "nyugi, Leo".

Messi még a pályán is összekülönbözött Van Gaallal és a segítőjével, Edgar Davidsszal:

Argentína az elődöntőben Horvátországgal találkozik majd kedden, miután tizenegyesekkel kiejtette Brazíliát.