A Real Madrid legendás focistája is megszólalt a spanyolok kínos vb-bukásáról

English title Team Cannavaro beat Team Figo 8-5 in GLS opening match in Thailand Cannavaro Cannavaro Team Figo Team Soccer Bangkok Thailand NurPhoto December 6 2014 Cannavaro Soccer Horizontal PLAY SQUARE FORMAT
Michel Salgado szerint a spanyoloknak a Costa Rica elleni kiütés nem tett jót
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatott csalódást keltően szerepelt a katari világbajnokságon, ugyanis már a nyolcaddöntőben kiesett Marokkóval szemben. A Real Madrid legendás futballistája, Michel Salgado elmondta, mit gondol a spanyolok korai kieséséről.
Vágólapra másolva!

Az nso megírta, hogy az 53-szoros spanyol válogatott Michel Salgado a Marcának adott interjújában beszélt a nemzeti együttes vb-kudarcáról.

"Hosszú éveken át egyfajta mentális gátat jelentett Spanyolország számára, hogy a nagy tornákon túlélje a nyolcaddöntőt vagy a negyeddöntőt, most úgy tűnik, ismét visszatért ez a régi probléma. A Costa Rica elleni hét nullás siker több szempontból káros volt.

mondta Salgado, aki játékosként 10 éven át futballozott a Real Madridban, amellyel 2-szer lett BL-győztes, 4-szer pedig spanyol bajnok.

Michel Salgado szerint a spanyoloknak a Costa Rica elleni kiütés nem tett jót Forrás: NurPhoto via AFP/Wasawat Lukharang/NurPhoto/Wasawat Lukharang

"Szenvedtünk Marokkó ellen. Mentálisan is nagy problémát jelentett, hogy sok olyan játékos szerepelt a keretben, aki korábban nem volt hasonló helyzetben. Gavi például kivételes képességű labdarúgó, de hiányzott ez a fajta rutinja.

A franciák ebben egészen kiválóak" - tette hozzá az egykori kiváló jobbhátvéd, aki szerint a spanyolok előtt azért fényes jövő áll, de nem szabad túl nagy terhet rárakni a tehetséges fiatalokra.

A spanyol válogatott elbukott Marokkó ellen a nyolcaddöntőben Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Catherine Ivill

"Pedri, Gavi vagy Ansu Fati zseniális futballista, nagy potenciál van bennük. Nyertünk három nagy tornát, majd a kétezertizennégyes világbajnokságon már a csoportkörben kiestünk.

mondta Salgado, aki szerint a domináns labdabirtoklásra, az úgynevezett tiki-takára épülő taktika már nem vezet előre.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.