Botrányos döntést hozott és újabb őrült lépésre készül a FIFA

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, C csoport, Education City Stadion, Lengyelország - Szaúd-Arábia, mérkőzés, 2022. 11. 26.
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 26: Gianni Infantino, President of FIFA is seen prior to the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Poland and Saudi Arabia at Education City Stadium on November 26, 2022 in Al Rayyan, Qatar. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Marokkóban rendezik meg február 1. és 11. között a következő klubvilágbajnokságot, melyen a tervek szerint 2025-től már 32 résztvevő csapat lesz - jelentette be Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke pénteken, a Katarban zajló világbajnokság helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A sportvezető a FIFA közgyűlése után számolt be a minitorna bővítésére vonatkozó tervekről, melyek jövőre még nem valósulnak meg.

Eredetileg az volt a terv, hogy 2021 nyarán 24 csapatos klub-vb-t rendeznek Kínában, ez azonban a koronavírus-járvány miatt az arra az évre halasztott 2020-as Európa-bajnokság és Copa America miatt nem valósulhatott meg.

A marokkói tornán Európát a Real Madrid képviseli majd a Bajnokok Ligája címvédőjeként. A klubvilágbajnokságot az eddigi formátumban, hét csapat részvételével bonyolítják le.

A BL-győztes mellett a másik öt konföderáció Bajnokok Ligájával azonos nemzetközi kupasorozatának nyertese, valamint a házigazda város egy együttese lesz ott.

Marokkó - amelynek szurkolói a katari vb idején már több európai városban is utcai háborút robbantottak ki - eddig kétszer, 2013-ban és 2014-ben volt házigazdája a klubvilágbajnokságnak.

Infantino azt mondta, 2025-től az a cél, hogy a klub-vb a válogatottak világbajnokságához hasonlóan egy hónapos legyen,

ennek lebonyolításáról később döntenek.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.