Vér, halál és zokogás a stadionban: ezek voltak a foci-vb legnagyobb drámái

2022.12.22. 05:58

December 18-án vasárnap véget ért a katari labdarúgó-világbajnokság, de egészen biztos, hogy sokáig fogunk még beszélni a 22. foci-vb legemlékezetesebb góljairól, jeleneteiről és legnagyobb sztárjairól. Azonban, mint minden nagy tornának, úgy ennek a vb-nek is megvoltak a maga drámai pillanatai, melyek között volt olyan, amelyik felemelő megkönnyebbülést hozott, de olyanok is akadtak, amelyek után csak a tragédia sötét árnyéka marad meg örökre.

Al-Sahrani ijesztő sérülése

Nem kellett sokat várni a világbajnokság első drámáira, hiszen már az első két teljes játéknapon (november 20-án csak a nyitómeccset rendezték) akadt min szörnyülködni. Nem időrendben haladva vegyük a sor elejére szegény szaúdi Jasszer al-Sahrani sérülését, aki nem élvezhette az egész torna talán legnagyobb meglepetésének, az argentinok legyőzésének édes ízét.

Az Al-Hilal 30 éves védőjét már a hajrában, a 90+5. percben 2-1-es szaúdi vezetésnél tarolta le saját kapusa, Mohammed al-Ovaisz. Az már első pillantásra is látszott, hogy szegény al-Sahrani óriásit kapott, nem véletlenül rohantak be hozzá az orvosok. 

Al-Ovajsz térde találkozik al-Sahrani arcávalForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Richard Heathcote

A szaúdiakat a győzelem ellenére az ág is húzta, a jelek azt  mutatták, hogy nem lesz hosszú vb-je a helyenként amúgy egész szép focit játszó ázsiai csapatnak, hiszen az első félidő hosszabbításában egy ugyancsak balszerencsés esetben csapatkapitányukat, Szalman al-Faradzst is elveszítették, akinek így 45 percig tartott a katari vb.

Mi történt Iránnal? Lapozzon a válaszért!

Előző
Következő