Matthäus elmondta, mit gondol arról, hogy Messi megdöntötte a rekordját

2022.12.20. 11:17

Lothar Matthäus, a német labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya méltatta Lionel Messit és nem csalódott amiatt, hogy a friss világbajnok argentinok vezére megjavította a vb-mérkőzések számára vonatkozó rekordot, amelyet eddig ő tartott.

Matthäus 25 meccsen lépett pályára, és 1990-ben aranyérmet szerzett, a Nationalelf akkor éppen a Diego Maradonával felálló, címvédő argentinokat győzte le a döntőben. Messi a franciák ellen 11-es párbajban megnyert vasárnapi döntőben hagyta le a németek egykori sztárját, ötödik vb-jén az volt a 26. fellépése. 

Lothar Matthäus és Lionel Messi a 2012-es Aranylabda átadásonForrás: AFP/FRANCK FIFE/Franck Fife

"Micsoda játékos! Micsoda szupersztár! Ahogy 35 évesen vb-címre vezette ezt a csapatot, arra nehéz szavakat találni" - fogalmazott Matthäus a Sky TV-nek írt véleménycikkében.

Ha még szüksége volt valamire, hogy a szurkolói szemében halhatatlanná váljon, azt most elérte. Boldogok és hálásak lehetünk, hogy láthatjuk játszani, és csodálhatjuk őt" - folytatta a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya.

A 61 éves szakember abban a vitában nem akart állást foglalni, hogy Messi minden idők legjobb futballistája-e, azt írta, hogy "Messi egyértelműen ennek az évezrednek a legjobbja, és az egyik legjobb sportoló, akit valaha láttunk".

Matthäus szerint Messi lehet, hogy fog még vb-n szerepelniForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Matthäus szerint Argentína megérdemelten nyert, mert "a legjobb csapat volt ezen a nagyszerű tornán", és együtt örül a futballőrült dél-amerikai országgal.

Messi azt mondta, hogy a katari lesz az utolsó vb-je, de a német szakember elárulta: nem lenne meglepve, ha 2026-ban is pályára lépne.

"Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez volt az utolsó világbajnoksága" - fogalmazott Matthäus.