Árulással vádolják a francia sztárfocistát az elbukott vb miatt

2022.12.21. 09:06

A francia újságíró, Romain Molina szerint a Bayern München sztárja, Benjamin Pavard komoly problémát okozott a francia válogatottnak a labdarúgó-világbajnokságon, ráadásul a 26 éves védőt okolja, amiért Didier Deschamps együttese elbukta a katari tornát. Molina ugyanis azzal vádolja Pavardot, hogy tiszteletlen volt a csapattársaival szemben, mérgező légkört teremtett az öltözőben, vitázott a szövetségi kapitánnyal, illetve az edzői stábbal, ráadásul még titkos öltözői információkat is kiszivárogtatott a sajtónak.

Elsőre kissé szokatlannak tűnik, de alighanem ez megmagyarázná, miért kapott csak elvétve lehetőséget a védő az idei világbajnokságon. Az újságíró szerint Pavard és Deschamps között megromlott a viszony, az edzői stáb pedig többször is kritizálta a játékost, aki állítólag kemény szavakkal válaszolt az őt ért sérelmekre.

Molina azt állítja, hogy a francia válogatottból több játékos is azzal vádolja Pavardot, hogy titkos öltözői információkat szivárogtatott ki a sajtónak.

Komoly vádakkal illették Benjamin PavardotForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Ercin Erturk

A L'Equipe már a világbajnokság alatt is megszellőztette, hogy feszültség van a válogatott tagjai között. Összességében ezek a történetek általában megbízható forrásokból származnak, és következetes képet festenek. Benjamin Pavard jelenleg úgy tűnik, nem szívesen hosszabbítja meg szerződését a Bayern Münchennel. Jövő nyáron ez az érzés kölcsönösvé válhat.