Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Effe egy darabig nem fog "légicsatázni"

A volt válogatott labdarúgót megoperálták, összevarrták és megerősítették az elszakadt Achilles-ínt. A műtét jól sikerült, a játékos a hét végéig kórházban marad, két hétre gipszet kap, és valószínűleg három hónap múlva léphet újra pályára.

Rájár a rúd a Bayernre, ugyanis Jeremies a csütörtök délelőtti edzésen bal térdében belső szalagszakadást szenvedett, így két hónapot ki kell hagynia. A csapat orvosa begipszelte a középpályás lábát, a rögzítést 10 napig kell viselnie, ám az edzéseket csak hat-hét hét múlva kezdheti el.

A Bayern München a hétvégi nyitófordulóban Király Gábor és Dárdai Pál csapatával, a Hertha BSC-val mérkőzik majd, s a berlinieknek is lesz hiányzójuk, miután a Német Labdarúgó Szövetség hathetes eltiltással sújtotta Alex Alvest, a Hertha brazilját. A támadót a Hamburg elleni, július 24-i Liga Kupa-negyeddöntőben szándékos ütésért állították ki.

- Nagyon sajnálom a történteket - nyilatkozta a 15 millió márkát érő csatár. - Nem akartam ilyen kellemetlen helyzetbe hozni a csapatomat és magamat sem.

- Alex kiváló labdarúgó, de meg kell tanulnia uralkodni az indulatain - jelentette ki Dieter Hoeness, a Hertha menedzsere. - Tettére az sem fogadható el magyarázatként, hogy hamburgi ellenfele az ominózus eset előtt provokálta. Öt számjegyű összegre büntettük.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

A hét végén rajtol a német labdarúgó Bundesliga 2000-2001-es idénye. A liga a korábbiakhoz képest vesztett vonzerejéből, a sztárok nagy része elkerüli a német bajnokságot. Ennek ellenére a magyarok számára még mindig megtiszteltetés ebben a bajnokságban játszani. Sőt Király Gábor és Dárdai Pál teljesítményére kifejezetten büszkék lehetünk.