Vágólapra másolva!
A Manchester United menedzsere, Alex Ferguson azt nyilatkozta, első számú csatárként a nyáron a PSV Eindhoventől igazolt Ruud van Nistelrooyra számít. A májusban akkor még rekordösszegért, 19,5 millió angol fontért igazolt támadó már tavaly a manchesteriek látókörébe került, de megsérült.

"Vele fogok elöl kezdeni, efelől semmi kétségem" - nyilatkozta Ferguson a csatárról.

Ferguson annak ellenére Van Nistelrooynak szavaz bizalmat, hogy Dwight Yorke és Ole Gunnar Solksjaer is a rendelkezésére áll. Többen felvetették, hogy a holland játékos csak nemrég épült fel hosszú sérüléséből, s korai még rá mindenféle szempontból nagy terheket rakni.

A skót menedzser azonban másként látja a dolgokat: "Habár sokáig nem volt játékban, visszatérése után hamar beilleszkedett az Eindhovenbe, sőt gólokat is lőtt. Úgy látom, visszanyerte erőnlétét, újra válogatott lett, Észtország ellen két gólt is szerzett a világbajnoki selejtezők során."

A játékos az elkövetkező két hétben, a MU távol-keleti túráján bemutatkozhat új csapatában.

Juan Sebastian Veron - aki éppen a holland csatár átigazolási rekordját döntötte meg 23,5 millió fontos vételárával - átesett az orvosi vizsgálaton.

A 26 éves argentin középpályást csütörtökön mutatják be a sajtónak. Veron egyébként szabadságáról az Egyesült Államokból érkezett új állomáshelyére. A többi manchesteri játékos már hétfőn megkezdte a felkészülést az új idényre. Veronról a múlt héten a Mirrornak Ferguson azt nyilatkozta, hogy nagyszerű játékos, s ha a pályán van, az sok variációs lehetőséget biztosít csapatának.

"Ilyen játékosra van szükségünk, aki tovább segíti a klub felemelkedését" - dicsérte Veront Ferguson.

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)