Vágólapra másolva!
Az 1860 München nem a legjobban rajtolt a Bundesligában, hiszen az első fordulóban hazai pályán kapott egy négyest a Kaiserslautentől, az Oroszlánok ráadásul az Intertotó-kupából is kiestek a Newcastle United ellen. A csapat edzője, Werner Lorant ennek ellenére hatalmas feltűnést keltett azzal a kijelentésével, hogy szívesen látná asszisztensként maga mellett a kispadon Lothar Matthäust, aki karrierje nagy részét a Bayern Münchennél töltötte.

A szakvezető a Bild Zeitungnak nyilatkozva jelentette ki: "Ha Lothar szívesen dolgozna segítőként mellettem, akkor akár már holnap munkába állhat. Sőt, ha az én időm lejár a klubnál, akkor szívesen látnám utódomként." A német válogatott rekordere tavalyi visszavonulása óta több ajánlatot is kapott, hogy edzőként dolgozzon, de sem az Eintracht Frankfurtnak, sem pedig a Grazer AK-nak nem mondott igent. Sokak szerint arra várt, hogy a Bayern München ajánljon fel neki valamilyen állást, hiszen a bajorok híresek arról, hogy szívesen alkalmazzák a szakmai stábban egykori játékosaikat.

Franz Beckenbauer azonban a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy még Lotharral sem fognak kivételt tenni, és előbb egy másik klubnál kell bizonyítania szakmai rátermettségét. Matthäus erre válaszként nem átallotta azt nyilatkozni, hogy szívesen dolgozna akár az 1860 Münchennél is, hiszen mindig is jó kapcsolatban állt az Oroszlánokkal. Kérdés, mit szólnának ehhez a Bayern drukkerei, aki valószínűleg nem vennék jó néven, hogy egykori bálványuk a legnagyobb riválisnál dolgozik. A klub története során eddig csak egyetlen embernek bocsátották meg, hogy egykoron az 1860-nál is focizott: ez pedig nem más, mint maga Kaiser, azaz Franz Beckenbauer.

Miriuta gólja három pontot ért
UEFA-Intertotó-kupa: Ginolát ezúttal dicsérte edzője