Vágólapra másolva!
A Bundesliga "legmagyarabb" csapata, az Energie Cottbus négy forduló után az előkelő negyedik helyen áll a tabellán, ám a jó rajt ellenére sem nyugodt a hangulat a csapaton belül, annak következtében, hogy a DFB-kupában a gárda az első fordulóban kiesett a harmadik ligás Uerdingen ellen.

A találkozón több futballista is kritikán aluli teljesítményt nyújtott a tréner, Eduard Geyer szerint, aki leginkább a vírusos megbetegedése után először pályára lépő Vasile Miriutával és a bosnyák Akrapoviccsal volt elégedetlen.

Utóbbi ráadásul kis híján összeverekedett a pályán csapattársával, a brazil Brasiliával, ami miatt a védő pénzbüntetést kapott. A Kicker osztályzatai alapján a Cottbus legjobbja a kapus, Tomislav Piplica volt, azonban a vereség végül is az ő számlájára írható, hiszen bevédte az uerdingeniek támadójának, Fiorénak a lövését.

A mérkőzésen egyébként az Energie mind a négy magyar futballistája pályára lépett, Sebők, Mátyus és Miriuta a kezdő csapatban kapott helyet, Vincze Ottó pedig csereként állt be. Noha ezen a mérkőzésen egyikőjük sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a hírek szerint a klubnál Sebőkkel és Mátyussal is rendkívül elégedettek, és szeretnének velük szerződést hosszabbítani.

Korábban:

Kiesett a Cottbus a Német Kupából