Vágólapra másolva!
Nem állt meg az élet az olasz labdarúgó-bajnokságban a válogatott mérkőzések idejére sem. A második forduló előtt több érdekesség is történt: Davids és Couto eltiltását mérsékelte a szövetség, a Milan leigazolta a török Ümitet, a Fiorentina elvesztette a cseh Repkát, ráadásul a Lazio csapatánál - a pletykák szerint - edzőváltás készül.

Zaccheroni a Milannal már
nyert bajnokságot
Pármában
Inter

A Milan együttese máris kihasználta Fatih Terim kapcsolatait és szerződtette a Galatasaray török válogatott középpályását, Ümitet. A csapatban az argentin Redondo és a portugál Rui Costa sérült, hozzájuk csatlakozott most a spanyol Jose Mari is, aki vasárnap, az Alavés elleni barátságos meccsen sérült meg és szeptember 10-én, Antwerpenben meg is kell műteni. Nem könnyíti Terim helyzetét az sem, hogy néhány válogatott légiós (gondoljunk csak az ukrán Sevcsenkóra, vagy a két dánra, Helvegre és Laursenre) később csatlakozott a csapathoz. Az ellenfél, az arab befektetők által "bombázott" Fiorentina mély válságban van, erre utal, hogy utolsó sztárjai közül a cseh Repkával is elmérgesedett a vezetőség viszonya, így a játékos elfogadta az angol West Ham United ajánlatát. Ráadásul a portugál Nuno Gomest a hírek szerint az angol Manchester United csábítja a trinidadi Yorke helyére. Tarozzi sérült, őt Vanoli helyettesítheti, míg az argentin Gonzalez megkezdte az edzéseket.

A bajnok AS Roma együttese az Udineset fogadja. Egyetlen komoly sérült az izomsérüléssel küszködő Delvecchio, akit már Batistuta személyes fizikoterapeutája, Dainelli kezel. Montella könyöke rendben van, várhatóan ő kezd az argentin sztár mellett. Udinében Pavon és Jörgensen sérült, de nem játszhat a holland Willem II egykori középpályása, Van der Vegt sem.

A Lazio és a Juventus számára örömhír, hogy az Olasz Labdarúgó Szövetség csökkentette Edgar Davids (Juventus) és Fernando Couto (Lazio) doppingolás miatt kiszabott eltiltását. Davids - aki eredetileg 5 hónapig nem játszhatott volna - szeptember 17-én léphet pályára, míg Couto (10 hónap) büntetése már le is járt, így akár pályára is léphet. Apropó, Lazio! Olasz pletykák szerint Dino Zoff percei meg vannak számlálva a kispadon, helyette Alberto Zaccheroni nevét rebesgetik. A Lazio elnöke, Sergio Cragnotti egyelőre cáfol: "Zoffban hiszünk, szó nincs edzőváltásról. A pletykákat meg kell állítani. Most, hogy Jaap Stam is bennünket erősít, még jobbak leszünk!"

A Serie A 2. fordulójának programja:
Szombat
Perugia - Lazio (15 óra), AS Roma - Udinese (20.30 óra)
Vasárnap
Atalanta - Juventus, Chievo - Bologna, Parma - Internazionale, Piacenza - Lecce, Torino - Brescia,Venezia - Verona (mind 15 óra), AC Milan - Fiorentina (20.30 óra)

Pincési László

Korábban: