Vágólapra másolva!
Még csupán két fordulón jutott túl az olasz labdarúgó élvonal 18 csapata, de már csak kettő százszázalékos. A bajnoki címek rekordhalmozója, a Juventus, illetve a históriájának második Serie A-meccsét maga mögött tudó veronai kerületi klub, a Chievo. Mindkettő 2-0-ra nyert a múlt hét végén, előbbi Bergamóban, utóbbi otthon a Bologna ellen. Szombaton e két együttes vívja a rangadót.

Meggyőzően, de takarékosan játszott a Juventus múlt hét végén, a Zebrák a szokásos kettős, Alessandro Del Piero és David Trezeguet góljaival 2-0-ra verték az Atalantát. Az összecsapás különlegességét az adta, hogy a Zenoni testvérek először játszottak egymás ellen, Christian nyáron igazolt a Juvéhoz, Damiano maradt Bergamóban.

A másik hibátlan együttes, az újonc Chievo a veronai Bentegodi stadionban verte Bernando Corradi és Federico Cossato góljaival a tapasztalt Bolognát. A kerületiek edzője, Luigi Del Neri úszott a boldogságban, a lelátóra feszített "Bienvenuto in paradiso" transzparensre mutatva jegyezte meg: "Emlékezetes időket élünk”. S még milyen idők várnak rájuk, a 3. fordulóban ugyanis a két listavezető, Dávid a Góliáttal csap össze. "Óriási reményekkel utazunk Torinóba, de egyikünk sem felejtette el, hogy a Juventus az a Juventus" - így Del Neri. A Torinóba visszatért Marcello Lippi is udvariaskodott: "A Chievo sikersorozata tudatos emberek tudatos munkájának gyümölcse. De mi is jól rajtoltunk, s a saját céljainkon kell tartanunk a szemüket." A endégeknél nincsen sérült, a Juventusnál Contét Zambrotta helyettesíti.

A forduló meglepetésea Piacenza-Roma mérkőzésen születhet, igaz, tavaly is pontot vesztett idegenben a bajnokcsapat. A Roma a hazai BL-vereség miatt ugyan nem lehet boldog, de az jó jel, hogy nincs sérült. Sőt, a csapat erősödött is, hiszen megszerezte Christian Panuccit. A hazaiaknál Poggi sérült, ám a Matuzalem, Hübner kettős csodákra is képes lehet a csatársorban.

Az Internazionale a Venezia ellen mérkőzik és lehet, a milánói szurkolók számára ünnep lesz az összecsapás. A hírek szerint ugyanis Hector Cúper ki szeretné próbálni Ronaldót, aki még csak a kispadon kapna helyet, de a második félidőben beszállhatna. Ronaldo már a Brassó elleni UEFA Kupa-találkozón is kispados lett volna. A brazil sztrár tavaly április óta nem lépett pályára tétmérkőzésen, akkor az Olasz Kupa-döntőjében hét percet játszott, majd megsérült. Ronaldo mellett Cristiano Zanetti is kisapdos lesz, míg Vieri és Materazzi továbbra is sérült.

A 3. forduló programja
Szombat:
Juventus - Chievo
Vasárnap:
Bologna - Parma
Brescia - Lecce
Fiorentina - Atalanta
Inter - Venezia
Lazio - Torino
Piacenza - Roma
Verona - Perugia
Udinese - Milan