Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája B csoportjában mindenki a Liverpoolt és a Borussia Dortmundot tekintette a továbbjutásra leginkább esélyes csapatnak, esetleg még számoltak a Dinamo Kijevvel, de arra senki sem gondolt, hogy féltávnál a portugál Boavista áll majd az élen. A portói klub a Dortmund elleni győzelemmel bizonyította, hogy nem érdemtelenül vezet, és a találkozó egyik legjobbja a bolíviai középpályás, Erwin Sánchez volt.

A bolíviai karmester a BL-ben
is remekül vezényli csapatát

A Benficában azonban csak kevés játéklehetőséget kapott, így egy év elteltével az Estorilba szerződött, ahol egy idény alatt nyolc gólt szerzett. 1992 nyarán vette meg őt a Boavista, és bár első szezonjában nem szerzett gólt, azt követően a csapat egyik legeredményesebb játékosa lett. Nem kis szerepe volt abban, hogy Bolívia válogatottja kijutott az 1994-es világbajnokságra, hiszen a selejtezők során öt gólt szerzett. A World Cupon csapata mindhárom meccsét végigjátszotta, és ő szerezte a bolíviaiak egyetlen gólját Spanyolország ellen.

Az 1996-97-es idényben doppingvizsgálata pozitív eredmény hozott, ami miatt fél évet ki kellett hagynia, de a Benfica éppen ezt követően tartott igényt rá. Lisszabonban azonban ismét nem ment neki a játék, így egy év elteltével visszatért a Boavistához. A legutóbbi pontvadászatban nyolc góllal járult hozzá ahhoz, hogy a portói klub, fennállása során először, bajnoki címet szerezzen. A portugál pontvadászatban idáig 51 alkalommal volt eredményes, legtöbbször szabadrúgásból, nem véletlenül kapta a Platini becenevet. A BL-ben már a Dinamo Kijev és a Dortmund kapusa is megtanulhatta, hogy ha Sánchez szabadrúgáshoz készülődik, akkor nagyon nehéz feladat vár rájuk.