Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni kijelentette, figyelembe veszi Roberto Baggiót is a 2002-es keret öszeállításakor. Ez persze nem azt jelenti, hogy a középpályás ott lesz a vébén, de az olasz hírügynökségek több mint jelzésértékűnek tartják Trap kijelentését.

Az azonban igaz, hogy az Eb-t követően Zoff helyét elfoglaló Trapattoni eddig még nem hívta meg keretébe a 34 éves "isteni copfoskát". Most itt lett volna az ideje - Baggio két gólt lőtt, s gólpasszt adott az Atalanta elleni 3-3 alkalmával -, de a magyarok ellen készülő társaságba nem válogatta be. Ugyanakkor nem vetette el, hogy jövőre meghívja: "Az év eleje óta figyeljük Baggiót, s figyelni is fogjuk. Egy biztos: a játékos a 30-35 kiszemelt között van, aki számba jöhet a vébén."

Enrico Chiesa sérülésével Baggio helye stabilizálódhat, hiszen a Fiorentina csatára súlyos sérülést szenvedett, s legalább hat - de egyes specialisták szerint tíz - hónapot vesz igénybe a felépülése. A Fiorentina, a Juventus, a Milan, a Bologna és az Inter volt, a Brescia jelenlegi labdarúgójának - aki a múlt héten egy interjújában sejteni engedte, hogy az idény végén befejezi pályafutását - a közös rendezésű, japán-dél-koreai csúcstalálkozó lenne negyedik vébéje.