Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság meglepetéscsapata ebben a szezonban egyértelműen a Chievo Verona, amely öt forduló után a második helyen áll a pontvadászatban. Nem csoda, hogy az egyesület futballistái igen csak keresettek a játékospiacon, és egyikük, Christian Manfredini már el is kelt: a középpályás a következő szezontól az AS Romában folytatja pályafutását.

Manfredini az elefántcsontparti Port Bonnet-ben született 1975. május elsején, ám hamarosan egy olasz család fogadta örökbe, így Itáliában nevelkedett. Első egyesülete a Pistoiese volt, amelynek színeiben az 1994-95-ös idényben a harmadik vonalban 14 alkalommal lépett a pályára, és egy gólt ért el.

A következő szezonban egy osztállyal lejjebb szerepelt a Viterbesében, és itt több lehetőséget kapott, amit három találattal hálált meg. 1996 nyarán megint klubot váltott, ezúttal az Avezzano játékosa lett, amely a Serie C-ben vitézkedett, és Manfredini ott is kiszoríthatatlan volt a gárdából.

Ennek ellenére a következő szezont már megint új egyesületben kezdte, mégpedig a másodosztályú Cosenzában. Ilyen előzmények után már nem is számított meglepetésnek, hogy egy év elteltével ismét új klubba igazolt, mégpedig a Genoába, ahol elégedettek voltak vele, de Manfredini hű maradt a hagyományokhoz, és 2000 nyarán sokadszor klubot cserélt: új csapata a Chievo Verona lett.

Az előző idényben alaposan kitett magáért, hiszen a Serie B-ben hét góllal segítette a veronaiakat a feljutáshoz, és meglepő módon ezúttal nem váltott csapatot, maradt a Chievóban, amellyel így a Serie A-ban kezdhette meg az idényt. Meglehetősen jól megy neki a játék mostanában, hiszen megszerezte első élvonalbeli találatát, és az AS Roma előszerződést kötött vele, amelynek értelmében a következő szezontól már a Farkasokat erősíti.

Korábban: